Uno X åpner sin første hydrogenstasjon i Norge

Hydrogen-alderen er over oss. Eller ...?

Uno X har åpnet sin første hydrogen-fyllestasjon for biler i Norge.

FØRSTE TANK: Det var klima- og miljøminister Vidar Helgesen (til venstre), som fikk æren av å fylle hydrogen på tanken til en Toyota Mirai, assistert av Colonialmajor Odd Reitan. Foto: Knut Moberg
FØRSTE TANK: Det var klima- og miljøminister Vidar Helgesen (til venstre), som fikk æren av å fylle hydrogen på tanken til en Toyota Mirai, assistert av Colonialmajor Odd Reitan. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi hadde følelsen av å oppleve et historisk øyeblikk da vi her om dagen kunne bevitne det som må ha vært Norges første hydrogenbilkø. Anledningen? Åpningen av en helt ny hydrogenstasjon for brenselcellebiler.

Da vi nylig testkjørte hydrogenbilen Toyota Mirai, påpekte vi at den største utfordringen man i dag står overfor med et slikt kjøretøy er fraværet av infrastruktur - les fyllestasjoner for hydrogen. Frem til nå fantes det kun fire slike, driftet av Hyop.

Men som vi kunne annonsere allerede i fjor, foreligger det planer om å få fart i utviklingen av en slik infrastruktur, med håp om at prosjektene lykkes bedre enn forrige gang - da den såkalte «hydrogenveien» endte som blindvei.

Mange store bilprodusenter har stor tro på at hydrogen er en viktig del av fremtiden for bilindustrien, som vi forklarte i denne artikkelen i 2015.

Stort oppbud for åpningen

Det var Odd Reitan, administrerende direktør og styreleder for Reitan-gruppen - og selvutnevnt Colonialmajor - som klippet over det røde båndet da gruppens første Uno X hydrogenstasjon ble åpnet i Sandvika i Bærum den 22. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer