Hydrolift F-29 med DPX 600 fra Volvo Penta: Vårens verste?

I flere måneder har vi ventet på muligheten til å kjøre Hydrolift F-29 med den nye verstingen fra Volvo Penta, DPX 600. Nå har vi endelig gjort det.

Hydrolifts renommé er ensbetydende med ”verstingbåter” med en ”verstingmotor” i hekken. Renomméet blir neppe svekket av at Hydrolift nå utstyrer stadig flere av sine båter med den nye bensinslukeren DPX 600, en håndlagd V-8 på hele 8,8 liter, fra Volvo Penta.

Jappetid. Igjen!

Når først ordet ”bensinsluker” er nevnt, la meg foregripe begivenhetenes gang: Etter en liten svipptur på sjøen med brumlingen fra en hissig V-8 i hekken klarte jeg ikke å dy meg: Er det gjort noen målinger av bensinforbruket til denne motoren? – 143, mumles det fra Volvo Pentas representanter.– 143 liter per time på toppfart.Ikke snaut. Et par tastetrykk på kalkulatoren viser at dette tilsvarer drøye 1.600 kroner i timen. Drivstofforbruket vil imidlertid synke til nær det halve hvis turtallet legges ned mot 3.700 o/min - og farten vil allikevel ligge på respektable 35 til 40 knop.

Dermed skulle mye være sagt. Prisen for Hydrolift F-29 med DPX 600 er 1.045.000. Og med et drivstofforbruk som vil gjøre oss vanlig dødelige til sosialklienter i løpet av en dag, forstår vi at dette ikke er en båt for allmennheten.Når allikevel både Hydrolift og Volvo Penta forteller om overraskende stor interesse for det fartsglade paret, kjenner jeg et pust fra det glade 80-tallet i sjøbrisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer