Hyppige service-intervaller kan koste deg dyrt

Velger du Chrysler kan du ikke kjøre mer enn 12.000 kilometer mellom hver gang du må møte opp på verkstedet. Velger du Honda, derimot, kan du kjøre 45.000 kilometer mellom hver service.

Publisert
Sist oppdatert

At en god og langvarig nybilgaranti kan spare deg for mange kroner, det visste du kanskje. Men er du klar over at også bilens serviceintervall kan ha betydning for lønnskontoen?

Med tanke på at en bilservice som regel koster mellom 1.000 og 4.000 kroner, er det faktisk interessant hvor ofte service må gjennomføres. Og hvis man går de ulike bilmerkene nærmere etter i sømmene, viser det seg at de såkalte serviceintervallene varierer kraftig fra merke til merke.

Enorme forskjeller

Helt nederst på skalaen finner vi blant andre Ssangyong, Chrysler og Jeep. Disse tre bilprodusentene forlanger at forhandlerne skal kalle inn bilene til service etter henholdsvis 10.000 og 12.000 kilometer. I den andre enden av skalaen finner vi Honda, som opererer med en serviceintervall på imponerende 45.000 kilometer.

Stoler på egne produkter

Hvorfor er forskjellene så store? De ulike aktørene vil helt sikkert gi ulike forklaringer, alt etter hvor de selv befinner seg på skalaen. Det er imidlertid ikke unaturlig å anta at de produsentene som har størst tiltro til egne produkter er de som gir de lengste serviceintervallene - og omvendt. Det er heller ikke utenkelig at produsentene som opererer med de laveste serviceintervallene gjør dette etter press fra importører og forhandlere. Disse vil jo få mer å gjøre jo oftere bilen skal på service.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer