Hyttevei-testen

Høye biler med firehjulsdrift selger godt, og kjøperne har forskjellig motivasjon for å velge biltypen.

Hyttevei-testen
Publisert
Sist oppdatert

HEMSEDAL (DinSide Motor): De siste meterne opp til hytta er en gjenganger i argumentasjonen. I forbindelse med at Land Rover viste frem sitt sortiment i Hemsedal fikk vi kjørt og sammenliknet biler i forskjellige prisklasser.

Moderate utfordringer

Grusveier som i påskeferien er merket av vårløsning eller vinterferievarianten der vinden lager fonner tvers over veien er vanlige prøvelser for hyttenordmenn. Utfordringer store nok med feriepakket bil, men det er ikke sikkert du trenger å legge ut en million kroner for å kunne kjempe mot naturkreftene.

I denne settingen er det viktigst å komme seg frem eller hjem, og bilvalget bør vel egentlig konsentreres rundt det å finne en bil som klarer utfordringene uten at kjøreegenskapene på vanlig vei forringes.

900.000 kroner

En Range Rover koster fra snaue 900.000 kroner og oppover. I tillegg til Land Rover er den kun èn annen produsent som har et like bredt utvalg av terrengbiler - Toyota. Deres toppmodell Land Cruiser 100, er like stor og dyr som Range Rover. På mange måter er dette biler som opererer i egen luksusklasse, men du kan motorisere og utstyre en BMW X5 eller en Mercedes-Benz M-klasse slik at prisen likner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer