Hyundai Equus: 534 centimeter med luksus

Med en haug av utstyr skal Hyundai gå til krig mot Cadillac, BMW, Mercedes-Benz og Audi. For om ikke 534 centimeter med skinn, edeltre og alskens finesser er en krigserklæring vet ikke vi.

Hyundai Equus: 534 centimeter med luksus
Publisert

Hyundai Equus skal skremme vannet av etablerte størrelser blant luksusmerkene, og vise for hele verden at også Hyundai kan lage biler hvor reisen er viktigere enn å komme frem.

Satelittnavigasjon

Bilen, som ble vist på den internasjonale bilutstillingen i Seoul i Korea, måler 534 centimeter i lengderetningen. Føreren av bilen har tilgang på all verdens elektronikk for å gjøre kjøringen så komfortabel som mulig. Satelittnavigasjon er en selvfølge, og høyrefoten kontrollerer en 4,5 liters V8 motor med direkte bensininnsprøytning (GDi). Hva ytelsen på motoren er vites ikke, men i følge våre kilder skal den være mer enn tilstrekkelig.

I baksetet

Nå er det likevel slik at eieren av Equus ikke nødvendigvis sitter bak rattet selv. Derfor er baksetet i bilen elektrisk justerbart, og skal gi samme liggekomfort som i de mest eksklusive klasser på de beste langdistansefly. Sittekomforten skal også være høvelig, i følge Hyundai.

Og skulle reisen bli kjedelig er TV selvfølgelig standard på Equus.

Intelligente kollisjonsputer

Hyundai har heller ikke utelukket at selv de mer velbeslåtte av oss kan være uheldige i trafikken. Derfor er Equus utstyrt med seks individuelle kolisjonsputer. I hvert sete sitter det sensorer som registrerer antall personer i bilen, om sikkerhetsbeltene brukes og styrken på kollisjonen. En datamaskin regner så ut med hvilken kraft putene skal blåses opp i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.