Hyundai forbedrer garantien

I går, onsdag 2. januar, fjernet Hyundai 100.000-kilometers-grensen som tidligere har vært knyttet til den 3 år lange nybilgarantien. Dermed har Hyundai oppnådd å skille seg fra konkurrentene.

Hyundai forbedrer garantien
Publisert
Sist oppdatert

Vi har aldri skrevet så mye om nybilgarantier som vi gjorde i fjor. Det hele begynte i mai. Da kunne vi fortelle at MG- og Rover forbedret nybilgarantien fra 12 måneder til 3 år. Den 11. juni annonserte Ford at også de innførte 3 år nybilgaranti og den 1. september var det Opel sin tur.

D-dag 1. november

Men den virkelige D-dagen for norske bilgarantier kom den 1. november. Da annonserte Audi, Seat, Skoda, Volkswagen og Land Rover at disse merkene ville få 3 år nybilgaranti, mens BMW og Mercedes-Benz innførte 2 år nybilgaranti. Den 7. desember fikk også Volvo 2 år nybilgaranti, noe som resulterte i at Ford US ble alene om å tilby kun 12 måneder nybilgaranti på det norske markedet.

Nytt kappløp?

Med tanke på fjorårets store omveltninger, trodde vi at 2002 ville bli et kjedelig år i garanti-sammenheng. Nå er vi ikke lenger like sikre. For ved å innføre ubegrenset kilometer, kan Hyundai ha satt i gang nok et garanti-kappløp i Norge.

Lite å tape

Det er nemlig ingen tvil om at de 28 bilmerkene som i dag tilbyr 3 år/100.000 kilometer vil legge merke til Hyundais påfunn. Samtlige er også klar over at de som følger opp først vil få mest oppmerksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer