Hyundai gjenføder Elantra

Elantra er blitt en aldri så liten suksess i Norge. Derfor er det knyttet stor spenning til høstens lansering av 2001-modellen. For Hyundai lover oss ikke bare en ansiktsløftning, men en helt ”ny” bil.

For 2001-modellen av Elantra skal være en nyskapning fra topp til tå, eller fra hjulene og opp som Hyundai velger å utrykke det.

Lang, bred og høy

Huydai har denne gangen vist generøsitet både med tanke på lengde (449,5 cm), bredde (172 cm) og høyde (142,5 cm). Dermed blir nye Elantra større enn både Nissan Primera, Volvo S40 og Toyota Avensis. Som konkurrentene vil også Elantra, for første gang, valgfritt leveres som en firedørsbil.

Den voksne høyden til tross: Den nye Elantra vil på grunn av et aerodynamisk karosseri ha redusert luftmotstand. Derfor skal også bilen bli mellom fire og fem prosent mer økonomisk enn sin forgjenger.

Bil pakket med utstyr

Tradisjonen tro leveres den nye Elantra som en velutstyrt (prisen tatt i betraktning) bil fra fabrikken. Koreanerne skryter av ABS bremser og sidekollisjonsputer både for fører og forsetepassasjer. Følger vi listen nedover finner vi blant annet radio/CD-spiller, klimaanlegg, elektriske vindusheiser, sentrallås og startssperre.

200 km/t

Nytt karosseri betyr ofte ny motor under panseret. Denne gangen har bilfabrikken i Korea videreutviklet 1,6- og 2.0-literne som sitter i dagens Elantra, samt utviklet en helt ny toliters dieselmotor. Det sterkeste motoralternativet, en toliters bensinmotor med direkte innsprøytning, skal yte 139 hestekrefter og være kapabel til å sprenge 200 km/t-grensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer