Hyundai HCD-14: Koreansk premium-design

Neste generasjon Hyundai Genesis blir en viktig bil for produsenten. HCD-14 er en forsmak.

Hyundai HCD-14 ble nylig vist på bilmessen i Detroit (NAIAS)og er nyeste eksempel på koreansk premium-design. Vi aner en antydning av Jaguar-inspirasjon, for øvrig karakteriseres bilen av massive, renskårne og kupé-lignende linjer. Nærmer vi oss en dag da Genesis/Equus vil bli aktuelle også i Europa? Foto: Newspress
Hyundai HCD-14 ble nylig vist på bilmessen i Detroit (NAIAS)og er nyeste eksempel på koreansk premium-design. Vi aner en antydning av Jaguar-inspirasjon, for øvrig karakteriseres bilen av massive, renskårne og kupé-lignende linjer. Nærmer vi oss en dag da Genesis/Equus vil bli aktuelle også i Europa? Foto: Newspress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med håndbevegelsesgjenkjennelse, betjening via øynene og diverse andre sofistikerte attributter, ble Hyundais store konseptbil lagt merke til der den sto på standen på NAIAS, bilmessen i Detroit, nylig.

På forhånd hadde den koreanske bilprodusenten - verdens femte største - sendt ut et mystisk bilde som lokkemat. Det viste at det kom til å dreie seg om noe ganske gedigent:

Selger i tusentall

Så avduket de altså bilen, og den har vakt berettiget oppsikt. Den heter HCD-14 Genesis Concept, men er mer enn en showbil. Den viser helt konkrete tanker den koreanske kjempen hyar tenkt å sette ut i livet for å ta sin del av luksusbil-kaken. Og det er ingen som ler av koreanerne lenger; på mange områder har de både tatt igjen og gått forbi japanere og europeere og de har også greid å knekke en hel del koder når det gjelder premium-segmentene. I hvert fall greier de å selge nesten 30.000 slike på et år.

Hyundai HCD-14 Genesis Concept i Detroit:

Ikke engang øverst

Per i dag har vi ikke sett så mye til akkurat den siden av Hyundai her i Europa, men i Nord-Amerika blir Hyundai tatt på alvor også i de øvre bilklassene. Dagens Genesis, som er ganske konservativ i designen og utseendemessig minner om Mercedes S-klasse, er ikke engang flaggskipet - den rollen innehas av den enda mer gedigne Equus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer