Hyundai Ioniq - et kinderegg

En bil med tre forskjellige motoriseringer. Her er den.

STOR KOMPAKTBIL: Ioniq legger seg inn i klassen mellom C- og D-segmentet, tilsvarende Skoda Octavia.
STOR KOMPAKTBIL: Ioniq legger seg inn i klassen mellom C- og D-segmentet, tilsvarende Skoda Octavia. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai har tidligere vist skisser av en bil som skulle lanseres med tre forskjellige drivlinjer. Den skal lages som elbil, hybrid og som ladbar hybrid. Dette for å kunne gi deg den bilen som er best tilpasset ditt bruksmønster.

Som vi har fortalt tidligere, så dekker disse tre drivlinjene forskjellige bruksområder, og hva er vel bedre enn selv å kunne velge det som egner seg best?

Ioniq skal du hete

Navnet ser ut til å bli det samme som konsepttegningene indikerte, Ioniq. Fra Hyundai blir vi fortalt at de har puttet bilen inn i et av de største segmentene på markedet, spesielt i Europa. Med tre forskjellige drivlinjer bør det heller ikke være valgalternativene som hindrer den fra å selge.

I motsetning til de fleste andre produsentene på markedet, så har Hyundai valg å bruke lithium-polymér batterier. Disse er plassert ganske langt foran, og det er naturligvis en modulbasert plattform som gjør at det er mulig å lage en bil med så forskjellige drivlinjer, som det faktisk er. De versjonene som også har en forbrenningsmotor er utstyrt med en 1,6-liters Kappa GDi-motor, en bensinmotor med direkteinnsprut som alene yter 105 hestekrefter. Elmotoren leverer 47 hk alene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.