Hyundai Ioniq - ja takk, alle tre!

Hyundai og Kia vil være klare for fremtiden og satser veldig tungt på å diversifisere drivkildene.

DEN HELLIGE TREENIGHET? Hyundai blir først med en bil som tilbys enten som elbil, eller som ladbar hybrid eller som ikke-ladbar hybrid. Foto: HYUNDAI
DEN HELLIGE TREENIGHET? Hyundai blir først med en bil som tilbys enten som elbil, eller som ladbar hybrid eller som ikke-ladbar hybrid. Foto: HYUNDAI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så veldig lenge siden vi fikk prøvekjøre Kias kommende hybridbil, en crossover ved navn Niro

Moderselskapet Hyundai presenterte nylig sin utgave, riktignok bare i form av såkalte «teasere» eller hint om hvordan det kommer til å bli, for å holde oss på tå hev og følge opp når det skjer noe mer konkret.

Rett rundt hjørnet

Det kommer nok til å skje om ikke så veldig lenge, for det tekniske grunnlaget er allerede klart og sannsynligvis gjenstår bare fintuning før modellen er klar og kan gå i produksjon. Designen som blir den endelige versjonen er også klar, men det bare hintes til den på bildet som er frigitt. Det er vist spionbilder som avslører at fronten vil være typisk Hyundai, mens den generelle fasongen vil ha den forhøyede hekkfasongen man finner igjen i forskjellige utgaver både hos Chevrolet Volt og Toyota Prius.

Les også: Hybrid - skal den være ladbar eller ikke?

Med eller uten bensin - alltid elektrisk

Hyundai annonserer selv at de vil være verdens første produsent som tilbyr tre ulike elektrifiserte versjoner - to ladbare og en ikke-ladbar. Sannsynligvis vil hybrid-versjonene være utstyrt med 1,6-liters bensinmotoren vi kjenner fra blant andre folkesuven Tucson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer