Hyundai iX20: Liten bil med stort hjerte

Dubrovnik(DinSide Motor): Dette er en perfekt bil for Norge. Og den har antagelig landets beste garanti.

Hyundai iX20: Liten bil med stort hjerte
Publisert
Sist oppdatert

Du kan rett og slett forberede deg på det med en gang. I fremtiden vil du kjøre mindre bil. Dermed starter den intense kampen med å finne et eksemplar av arten som er såpass spennende at du ikke må gi avkall på alle drømmer og ønsker. Hyundai iX20 kan være et godt alternativ, og vi har prøvekjørt.

Hyundai tar en Kia

Vi har nevnt bilen før, og som tidligere sagt, her tar Hyundai en Kia. iX20 er nemlig den samme bilen som Kia Venga, men i dette tilfellet var versjonen fra Kia først ute på markedet. Forskjellene handler om litt endringer i interiør- og eksteriørdesign. I tillegg har de et litt forskjellig oppsatt chassis. I bunn og grunn er derimot bilene de samme. Det samme gjelder motoriseringer og alternative girkasser. Til de som ikke forstår hvorfor, så handler dette om stordriftsfordelene ved at Hyundai eier Kia, og på den måten er selskapet blitt verdens femte største bilprodusent.

Toyota svarer på angrepet fra småbilene.

En klasse i vekst

Etter hvert som salget av mindre biler vokser, så stilles det større krav til bilene. Selv om myndighetene forsøker å presse oss inn i trangere og trangere biler, så er vi ikke interessert i å gi slipp på fasiliteter og inntrykkene fra god opplevd kvalitetsfølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer