Hyundai med åtteseter

På bildene ser den stor ut, og den har plass til åtte. Men den er kortere enn Ford Focus!

Sett fra denne vinkelen kan Hyundai Hexa Space minne litt om fleksibilen fra Peugeot, 5008. Og hele åtte sitteplasser skal den ha. Foto: Hyundai
Sett fra denne vinkelen kan Hyundai Hexa Space minne litt om fleksibilen fra Peugeot, 5008. Og hele åtte sitteplasser skal den ha. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai presenterte denne modellen, som heter Hexa Space, på bilutstillingen i New Delhi, like i forkant av den store amerikanske bilmessen i Detroit.

Konseptbil

Det er ingen tilfeldighet; denne typen bil stakk seg veldig klart ut og vil nok også appelere til mange i et så folkerikt land som India, hvor fornuftig bruk av plass er viktig. Allikevel er ikke denne bilen noen slags billigbil for den tredje verden. Det er en konseptbil - som det går tydelig frem av den spesielle designen på lyktene, dørene og det futuristiske interiøret.

Les også: Hyundais sjokkreklame ble forbudt

Kort, men romslig

Her har man forsøkt å tilpasse Hyundais designspråk som de beskriver som "flytende skulpturalt (!) til en bil av typen kompakt flerbruksbil, eller fleksibil, som vi gjerne kaller det. Hvor vellykket det er, er det delte meninger om. Og her er det uansett funksjon foran form som gjelder, for hvordan skulle man ellers greie å få plass til åtte personer i en bil som bare måler 430 centimeter i lengden?


ix20-basert

De øvrige dimensjonene er 182 centimeter i bredden, og bilen rager 165 centimeter i været. Akselavstanden er 257 centimeter og Hexa Space deler plattform med Hyundai ix20, som vi har testet i duell med konkurrent Toyota Verso S. Konseptbilen som stod utstilt i New Delhi hadde en 1,2-liters bensinmotor med direkte innsprøytning, kombinert med en sekstrinns automatgirkasse.

Les også (A propos flytende skulptural design): Førsteinntrykk av helt nye Hyundai i30

Vi nevnte at interiøret er futuristisk. Fremtidsrettet er også plassutnyttelsen, for med konfigurasjonen 3+3+2 greier Hyundai å få plass til åtte personer inne i kupéen. Hvor god plass hver av passasjerene får vet vi ikke, da vi ikke selv har sett bilen.

For yngre kjøpere

Sydkoreaneren hevder at målgruppen for bilen er yngre familier i byområder, typisk i 30- og 40-årsalderen som trenger et kjøretøy som skal fylle flere funksjoner. Så har den da også i tillegg det praktiske aspektet med skyvedører bak og fravær av B-stolpe, hvilket gir en gedigen åpning inn i kabinen.

Hva slags produksjonsmodell som eventuelt kommer ut av denne Hyundai-studien vites ikke i skrivende stund, men vi holder øyne og ører åpne for fortsettelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer