Hyundai med ny kompaktklassebil - i30 er klar!

Hyundai i30 er en etterlengtet kompaktklassekonkurrent og nok et ledd i ekspansjonsstrategien fra den sterkt voksende koreanske bilprodusenten.

Publisert
Sist oppdatert

Koreanerne fyller stadig nye hull i modellutvalget og lanserer nå en interessant bil i den såkalte Golf-klassen, eller mer korrekt, kompaktklassen. Til nå har Hyundai manglet en konkurransedyktig modell i denne klassen, men nye i30 virker langt mer lovende enn den noe spesielle Accent som i siste utgave aldri har blitt noen stor suksess her til lands. Inntrykket forsterkes når man tenker på at i30 deler svært mye teknikk med Kia cee'd, en bil som har fått positivt mottakelse av både oss og annen bilpresse.

Fra Arnejs til i30

Første gang vi ble kjent med Hyundai i30 var den på konseptstadiet og bar navnet Arnejs. Navnebyttet skyldes en ny navnestrategi fra Hyundai, men selv om både navnet og designen er annerledes, dreier det seg i bunn og grunn om samme bilen. I likhet med cee'd kommer Hyundai i30 i første omgang som femdørs kombi. Litt senere vil også en stasjonsvogn bli lansert. Designen skiller seg ikke veldig markert fra søstermodellen cee'd, men noen slående likhet er det likevel ikke snakk om. Spesielt i hekken har i30 fått sin egen identitet.

Deler motorer med cee'd

Motorene er de samme som i cee'd, men det er trolig at Hyundai-importøren velger å ta inn flere motorer enn det Kia har å gjort. I Norge er nemlig bare tre av fem motorer tilgjengelige i cee'd. I utgangspunktet er tre bensinmotorer på henholdsvis 1,4, 1,6 og 2,0 liter og to dieselalternativer, begge på 1,6 liter, med 90 eller 115 hester beregnet for i30.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer