Hyundai premiere: Hyundai Santa Fe

Detroit (DinSide Bil): Tirsdag nappet Ford lakenet av Escape, og i dag var det Hyundai sin tur til å kunngjøre at også de vil inn i markedet for Sport Utility Vehicles (SUV). Hyundai har kalt sin bil Santa Fe.

Publisert

Oppskriften på den perfekte SUV begynner vi etter hvert å få et klart bilde av. Og i korte trekk dreier det seg om å lage en bil som minner om en vaskeekte terrengbil, gi den firehjulsdrift og kjøreegenskaper som en personbil.

Og Hyundai, tro det eller ei, har ikke veket fra oppskriften en tomme.

To motoralternativer

Santa Fe er nemlig bygget på samme plattform som Sonata, og har selvbærende karosseri. Under panseret vil det være plassert enten en 2,4-liters firesylindret rekkemotor med 150 hestekrefter, eller en 2,7-liters V6 motor med 180 hester.

Hyundai vil levere Santa Fe enten med en manuell fem trinns girkasse, eller en firetrinns automatkasse med tiptronic-funksjon. Hyundai kaller det H-matic.

Firehjulstrekk

I USA vil Hyundai selge Santa Fe med forhjulstrekk som standard og firehjulstrekk som tilleggsutstyr. Det er nok likevel ikke oppskriften Hyundai vil følge i Norge, og spesielt ikke siden alle konkurrentene har firehjulstrekk som standard.

Trass i at bilen - etter alt å dømme - får firehjulstrekk blir den langt fra noen terrengbil av den grunn, men det er heller ikke meningen med Santa Fe. Her skal firehjulsdriften i første rekke hjelpe deg opp den siste kneika, eller over brøytekanten som brytemannskapene så elegant har pakket bilen din inn i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer