Hyundai Tucson prøvekjørt

Her er Dinsides erfaringer med den helt nye SUV-en fra Hyundai.

KONTINUITET OG FORNYELSE: Hyundai Tucson går tilbake til modellnavnet Hyundai brukte på første generasjon. Tucson erstatter dermed ix35, en folkesuv som har slitt med salgssvikt den senere tiden. Denne burde hjelpe på salget til Hyundai både i Norge og andre steder. Foto: KNUT MOBERG
KONTINUITET OG FORNYELSE: Hyundai Tucson går tilbake til modellnavnet Hyundai brukte på første generasjon. Tucson erstatter dermed ix35, en folkesuv som har slitt med salgssvikt den senere tiden. Denne burde hjelpe på salget til Hyundai både i Norge og andre steder. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai var den bilprodusenten som først klarte å forbedre koreanske bilers rykte i Norge takket være rask forbedring av både produkter og design. Men etter en salgstopp i 2011 og 2012 med en markedsandel på fire prosent, har salget falt urovekkende raskt.

Kraftig fallende salg over hele linjen har altså vært realiteten, og importøren la da heller ikke skjul på at dette er en svært viktig lansering for merket, og det i den raskest voksende bilsegmentet både i Europa og i Norge.

Navnet er altså Tucson, som byen i Arizona (storebroren heter Santa Fe - som byen i New Mexico), og dermed bekreftes utfasingen av bokstav- og tallkombinasjoner som modellnavn hos Hyundai. Og en retur til tidligere navngivning.

Europa-bil

Nye Tucson er utviklet og designet i Europa, og de bilene som skal selges her, er også bygget på Hyundais europeiske fabrikker. Design er ved teamet til Hyundais designsjef Peter Schreyer, som vi nylig nevnte i forbindelse med Kias oppsiktsvekkende nye stasjonsvogn.

Med LED i front

Et tydelig kjennetegn på Hyundais nye design er den sekskantede grillen med LED-lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer