Hyundai under 100 gram Co2

Hyundai viser flere nyheter på høstens Paris-utstilling, deriblant en helt ny småbil.

Publisert
Sist oppdatert


Hyundai skal vise intet mindre enn fem nyheter, i alle fall i europeisk sammenheng, når bilbransjen trommer sammen for høstens viktigste bilutstilling i starten av oktober. Hyundai har store planer om å ekspandere og ser på Europa som en viktig arena for dette.

Helt ny i20

Derfor kommer man også med en hel del nytt. Den viktigste nyheten for oss her i Norge er utvilsomt en ny småbil med navnet i20. Denne skal konkurrere mot biler som Volkswagen Polo og Ford Fiesta. Foreløpig vet vi ikke så veldig mye om denne, men den skal ha større akselavstand enn dagens Getz som har 246 centimeter mellom frem- og bakhjulene. I tillegg skal den innvendige plassen være bedre.

99 gram CO2

Hyundai under 100 gram Co2

Hyundai under 100 gram Co2

  1. Stort bilde av Hyundais nye småbil


Vi vet også at det kommer en forbruksoptimert utgave med det etter hvert ganske så uoriginale navnet Blue. Denne har en nyutviklet 1,4-liters dieselmotor med 90 hestekrefter og 220 newtonmeter. Den slipper ut beskjedne 99 gram CO2 per kilometer og klarer seg med 0,40 liter per mil. Sekstrinns manuell girkasse er standard på denne modellen, i tillegg til andre typiske knep for å redusere luft- og rullemotstand.

Hyundai i20 kommer til Norge rett over nyttår.

Hybrid

En annen spennende nyhet er en hybridversjon av SUVen Santa Fe, riktignok i konseptutgave. Denne har en 2,4-liters bensinmotor som jobber sammen med en el-motor på drøye 40 hestekrefter. Til sammen oppnår de et forbrukstall på 0,64 liter per mil med 148 tilhørende gram CO2 per kilometer. Men denne bilen er altså fortsatt på konseptstadiet.

Stor SUV

Hyundai under 100 gram Co2


Ix55 er en større SUV som går under navnet Veravruz i USA. Denne kommer nå i en lettere modifisert utgave også til Europa. Men her til lands blir den nok for dyr og er derfor trolig uaktuell. Det samme gjelder bakhjulsdrevne Genesis, både som kupé og sedan som også vises på denne bilutstillingen.

Se stort bilde av nye i20 her.

Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer