Hyundai under 100 gram Co2

Hyundai viser flere nyheter på høstens Paris-utstilling, deriblant en helt ny småbil.

Publisert
Sist oppdatert

Hyundai skal vise intet mindre enn fem nyheter, i alle fall i europeisk sammenheng, når bilbransjen trommer sammen for høstens viktigste bilutstilling i starten av oktober. Hyundai har store planer om å ekspandere og ser på Europa som en viktig arena for dette.

Helt ny i20

Derfor kommer man også med en hel del nytt. Den viktigste nyheten for oss her i Norge er utvilsomt en ny småbil med navnet i20. Denne skal konkurrere mot biler som Volkswagen Polo og Ford Fiesta. Foreløpig vet vi ikke så veldig mye om denne, men den skal ha større akselavstand enn dagens Getz som har 246 centimeter mellom frem- og bakhjulene. I tillegg skal den innvendige plassen være bedre.

99 gram CO2

Vi vet også at det kommer en forbruksoptimert utgave med det etter hvert ganske så uoriginale navnet Blue. Denne har en nyutviklet 1,4-liters dieselmotor med 90 hestekrefter og 220 newtonmeter. Den slipper ut beskjedne 99 gram CO2 per kilometer og klarer seg med 0,40 liter per mil. Sekstrinns manuell girkasse er standard på denne modellen, i tillegg til andre typiske knep for å redusere luft- og rullemotstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer