Hyundai Veloster - folke-sportsbil

Veloster ble vist som konsept i Frankfurt i 2007. Her er produksjonsmodellen.

Hyundai Veloster - folke-sportsbil
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai har valgt bilutstillingen i Detroit, som går av stabelen i disse dager, som lanseringsplattform for sin nye, folkelige sportskupé, Hyundai Veloster. Den plasserer seg i en relativt trang kategori, hvor mest kjente medlem i dag er VW Scirocco.

Uvanlig

Imidlertid minner nye Hyundai Veloster mer om Honda CR-Z, hybrid-sportsbilen som ble lansert i fjor. (Les vår test av den her). Om ikke Veloster er tilgodesett med en tilleggsmotor, så er den "hybrid" på en annen og relativt original måte: Den har nemlig fire dører, hvilket er svært uvanlig på en liten kombi-kupé/sportskupé. På førersiden har den én dør, på passasjersiden to - med kamuflert håndtak à la Alfa Romeo, Nissan Juke eller Citroën DS4 - og den har bakluke som bare rekker halveis ned i hekken.

Storebror Genesis

Alt i alt en artig og sporty fremtoning, synes vi, og ganske forfriskende i forhold til forgjengeren, Hyundai Coupé. (Vår test av den kan du for øvrig lese her). Hyundai ruster opp på den sportslige siden for tiden - Veloster blir lillebror i forhold til GT-modellen Genesis Coupe - en heftig, bakhjulsdrevet sportskupé med anselige ytelser som antakelig etter hvert vil finne veien også til Europa. (Les om den her).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer