Hyundais første hybridbil

Hyundai er nå med i kampen om hybridbilkundene, men foreløpig bare i Sør-Korea.

Elantra er på størrelse med Honda Insight og Toyota Prius
Elantra er på størrelse med Honda Insight og Toyota Prius Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai har de siste par årene vist med konseptbiler at de satser på hybridteknologien, men hos bilforhandlerne har det fortsatt ikke vært noe å hente hos Hyundai. Nå blir det en forandring på det i det Hyundais første hybridbil er klar for salg på det ordinære markedet, Elantra LPI.

Bare for hjemmemarkedet

Hyundai føler seg imidlertid ikke klar for å eksportere modellen ennå. I stedet bruker man tiden på hjemmemarkedet som et slags prøvestadie før man satser på andre og større markeder om litt, men om det skjer med denne bilen, er ennå høyst uvisst og trolig lite sannsynlig, i alle fall hva det europeiske markedet angår.

Litiumpolymerbatteri

Elantra LPI har en 1,6-liters bensinmotor med 114 hestekrefter, kombinert med en 20-hesters elmotor. Elmotoren henter sin energi fra et litiumpolymerbatteri, som i følge Hyundai på mange måter er en bedre løsning enn et litiumionbatteri. Blant annet har de lengre levetid, før kapasiteten reduseres. Girkassen er trinnløs, som typisk er for hybridbiler.

CO2-utslippet ligger på 99 gram. Det er litt bedre enn Honda Insight som denne bilen ligger nærmest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer