Hyundais nye våpen

Da Hyundai i november i fjor sendte ut den første tegningen av Hyundai Tucson, så det ut til at bilen ville bli blant de tøffeste SUVene på markedet. Slik ble det dessverre ikke.

Publisert
Sist oppdatert
Hyundais nye våpen

Hyundais nye våpen

  1. Fotoalbum


Tucson-tegningen viste en slank, strømlinjeformet og dristig bil, med ekstremt høye vinduskarmer og et aggressivt utseende. Ikke overraskende viser de første Tucson-bildene en bil med et langt mer ordinært oppsyn enn det tegningen lovet.

Ikke dermed sagt at Tucson har blitt stygg. Tucson er utrustet med en hel masse kraftig beskyttelsesplast, som dekker både hjulbuer og nedre del av dørene. Hekken er relativt ordinær, men bildene avslører at Hyundai har satset på en bakrute som lar seg åpne uavhengig av bakluken - noe amerikanerne helt sikkert vil sette pris på.

Krysning av RAV4 og Santa Fe

Hyundais nye våpen


Fronten er preget av en svært kraftig støtfanger og minner oss om krysning mellom forrige generasjon RAV4 og storebror Santa Fe. Tucson-grillen prydes imidlertid av en forkrommet spile, noe Santa Fe mangler. Og Tucson-tåkelysene er langt mer beskjedne enn de nærmest vulgære utgavene vi finner på Santa Fe.

Tre motorer?

Hyundais nye våpen

Foreløpig er det sluppet svært lite faktainformasjon om Tucson, men det som er klart er at bilen størrelsesmessig befinner seg i samme klasse som Honda CR-V, Nissan X-Trail og Toyota RAV4. Motorutvalget vil sannsynligvis bestå av de samme motorene som vi finner i
storebror Santa Fe. Det betyr en 2,7-liters bensinmotor som yter rundt 170 hestekrefter og en 2,0-liters dieselmotor som yter rundt 115 hester. I tillegg vil Tucson nok bli utstyrt med den samme 2,0-liters bensinmotoren som vi kjenner fra Coupé. Denne yter 138 hestekrefter under Coupé-panseret. Hvilke av disse som vil bli tatt inn til Norge er foreløpig ikke klart.

Importøren tør heller ikke love noe mer presist enn at Tucson vil bli introdusert i Norge i løpet av andre halvår 2004.

Du finner den første Tucson-tegningen om mer stoff om Tucson her.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer