Hyundais nye våpen

Da Hyundai i november i fjor sendte ut den første tegningen av Hyundai Tucson, så det ut til at bilen ville bli blant de tøffeste SUVene på markedet. Slik ble det dessverre ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Tucson-tegningen viste en slank, strømlinjeformet og dristig bil, med ekstremt høye vinduskarmer og et aggressivt utseende. Ikke overraskende viser de første Tucson-bildene en bil med et langt mer ordinært oppsyn enn det tegningen lovet.

Ikke dermed sagt at Tucson har blitt stygg. Tucson er utrustet med en hel masse kraftig beskyttelsesplast, som dekker både hjulbuer og nedre del av dørene. Hekken er relativt ordinær, men bildene avslører at Hyundai har satset på en bakrute som lar seg åpne uavhengig av bakluken - noe amerikanerne helt sikkert vil sette pris på.

Krysning av RAV4 og Santa Fe

Fronten er preget av en svært kraftig støtfanger og minner oss om krysning mellom forrige generasjon RAV4 og storebror Santa Fe. Tucson-grillen prydes imidlertid av en forkrommet spile, noe Santa Fe mangler. Og Tucson-tåkelysene er langt mer beskjedne enn de nærmest vulgære utgavene vi finner på Santa Fe.

Tre motorer?

Foreløpig er det sluppet svært lite faktainformasjon om Tucson, men det som er klart er at bilen størrelsesmessig befinner seg i samme klasse som Honda CR-V, Nissan X-Trail og Toyota RAV4. Motorutvalget vil sannsynligvis bestå av de samme motorene som vi finner i storebror Santa Fe. Det betyr en 2,7-liters bensinmotor som yter rundt 170 hestekrefter og en 2,0-liters dieselmotor som yter rundt 115 hester. I tillegg vil Tucson nok bli utstyrt med den samme 2,0-liters bensinmotoren som vi kjenner fra Coupé. Denne yter 138 hestekrefter under Coupé-panseret. Hvilke av disse som vil bli tatt inn til Norge er foreløpig ikke klart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer