I år dobler salget av elbiler seg

Estimatene sier sitt. I 2014 vil salget av elbiler ta helt av.

Tesla imponerte mest i året som gikk, med 1.986 solgte biler. Bare tre av disse var Roadster, resten var Model S.   Foto: TESLA
Tesla imponerte mest i året som gikk, med 1.986 solgte biler. Bare tre av disse var Roadster, resten var Model S. Foto: TESLA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen biltype er blitt så mye diskutert i 2013 som elbilen, både på godt og vondt. Hva vil så skje i 2014?

I året som gikk ble det registrert til sammen 9.968 elbiler i Norge. Av disse ble 2.086 biler egenimportert, mens resten har kommet gjennom offisielle kanaler. Dette er mer enn en dobling siden 2012.

Kommer for fullt

På slutten av året kom spennende nyheter som blant annet BMW i3, men av naturlige årsaker har ikke denne modellen rukket å innta gode plasseringer på registreringsstatistikken.

Dette vil se helt annerledes ut i 2014, selv om vi tidligere har fortalt om deres lange leveringstider. Les for øvrig vår duell av BMW i3 mot Nissan Leaf.Men det dukker opp enda flere alternativer, som blant annet VW e-Golf, og en del mindre skapbiler.

Nok en dobling

Vil vi se en ytterligere dobling i salget? Bilbransjen selv mener det.Nettstedet Bilnorge.no har gjort en ringerunde til de respektive importørene, og bedt om deres estimater for det nye året. Resultatene er satt opp i en tabell og sammenlignet med det avsluttede salget.

Se tabellen for fakta:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer