Det mener eierne

I denne bilen sitter du best

45.000 skandinaviske bileiere ble spurt om sittekomfort i bilene sine. Sjekk lista over de beste og verste her.

PÅ TOPP: Setene i Volvos biler er de aller beste, ifølge eierne. Foto: Volvo
PÅ TOPP: Setene i Volvos biler er de aller beste, ifølge eierne. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Setene i en bil er en viktige for komforten, spesielt for alle som kjører langt. I tillegg kan de forebygge ryggplager og være en sikkerhetsfaktor når det gjelder å finne en god kjørestilling.

I den anerkjente kundetilfredshetsundersøkelsen Autoindex fra Loyalty Group, er 45.000 skandinaviske bileiere spurt om hvilke forhold de har til bilen sin og deres tilfredshet med selve bilen, forhandleren og verkstedet. Blant de 11.000 norske bileierne i årets undersøkelse er det Lexus som kommer ut på topp i total-opplevelse, slik tilfellet har vært ni år på rad.

Volvo aller best

Bileierne er også bedt om å vurderer setene i bilen. På de fire øverste plassene finner vi de fire premium-merkene Volvo, Mercedes, BMW og Audi. Prisen på bilene tatt i betraktning, skulle det kanskje bare mangle at produsentene ikke legger noen ekstra kroner i gode seter. Siden Lexus-salget i Danmark og Sverige er lite, er den ikke med i denne vurderingen, som baserer seg på svarene til alle de skandinaviske eierne.

At skandinaviske bileiere har Volvo på helt topp, er kanskje heller ikke så overraskende. Eierne av litt eldre Volvo-biler sier at den store SUV-en XC90 har de beste setene, men eierne av nyere Volvo-biler mener at XC60 er best med V90 på andreplass. Volvos rimeligste modell, XC40, har en litt enklere stol og får derfor en dårligere poengsum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer