Bompengeopprør:

I ettermiddag skal flere hundre bilister kjøre i 20 km/t på E18

Bompengeopprøret har nådd hovedstaden.

BILAKSJON MOT BOMPENGER PÅ E18. I ettermiddag klokka 18:00 blir det kjør sakte-aksjon mot bompenger på E18. Foto: NTB Scanpix
BILAKSJON MOT BOMPENGER PÅ E18. I ettermiddag klokka 18:00 blir det kjør sakte-aksjon mot bompenger på E18. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye ståhei rundt bompenger den siste tiden, og i hovedstaden har mye av striden gått på innføringen av høyere bompengetakster for dieselbiler.

I slutten av august ble det blant annet gjennomført bompenge-opprør i Stavanger-regionen, og nå står hovedstaden for tur:

Torsdag kl 18:00 gjennomføres det et opprør på strekningen Sandvika-Oslo på den mye trafikkerte E18. Det er Facebook-gruppa «Bilaksjon imot bompenger. Kjør sakte!» som står bak, med Cecilie Lyngby som hovedaksjonist.

- Poenget er ikke å hindre trafikken. Poenget er å markere at mange er imot bompengene. Utgangspunktet er prisøkningen som kom 1. oktober i fjor, forteller Lyngby til Dinside.

Hun legger til at de synes prisene som ble innført i fjor høst er for høye.

- Og selvfølgelig ønsker vi ikke 53 nye bommer. Bommer generelt er greit, men det var mer enn bra nok frem til oktober i fjor, forklare hun.

Kjør sakte-aksjon

Bilaksjonen mot bompenger fungerer som en kjør sakte-aksjon, som starter i Sandvika i Akershus og inn til Schweigaardsgate i Oslo sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer