Ford Mustang Mach-E i hardt vær

I trøbbel

Først stoppet den opp i nedoverbakker. Denne uka ble det kjent at frontrute og tak kan løsne, før anerkjent svensk krasjtest gir elbilen Ford Mustang Mach-E stryk.

I TRØBBEL: Bestselgeren Ford Mustang Mach-E er i hardt vær om dagen, etter motorhavari og tilbakekallinger. På toppen av det hele blir elbilen slaktet i svensk sikkerhetstest. Foto: Øystein B. Fossum
I TRØBBEL: Bestselgeren Ford Mustang Mach-E er i hardt vær om dagen, etter motorhavari og tilbakekallinger. På toppen av det hele blir elbilen slaktet i svensk sikkerhetstest. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sommermånedene fikk flere norske Ford Mustang Mach-E-sjåfører seg et sjokk, da den nye elbilen deres låste hjulene og havarerte i bratte nedoverbakker.

Selv om denne feilen utbedres - enten hos forhandler eller en såkalt OTA (over the air) programvare-oppdatering, som skal bli tilgjengelig seinere i år, kan ikke Fords utviklingsavdeling slappe av med det aller første.

Topplista 2021

# Modell Antall
1.Tesla Model 37048
2.Toyota Rav46515
3.VW ID.45235
4.Volvo XC404995
5.Ford Mustang Mach-E4523

BESTSELGERE: Tabellen viser de fem mest solgte bilmodellene i Norge i 2021, til og med august måned. Kilde. OFV

Rute og tak kan løsne

For bare dager siden ble det nemlig kjent at et ukjent antall eksemplarer av Mustang Mach-E kommer til å bli tilbakekalt også her i landet, på grunn av at frontruta og panorama-soltaket kan løsne og fyke av i fart.

- De bilene som har behov for utbedring får ei tid for utbedring hos sin Ford-forhandler og vi vil tilby disse kundene både hente- og bringetjeneste, samt en lånebil for de timene bilen må tilbringe hos forhandleren. Det er viktig å understreke at det ikke er noe hast med utbedringen, opplyser informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge til Dinside, samtidig som hun understreker at bilen er helt trygg å bruke.

Mens Ford jobber med å få større oversikt over hvilke biler vindusproblemet gjelder, viser det seg at bestselgeren er i enda mer hardt vær ...

Elgtest-stryk

Anerkjente Teknikens Värld i Sverige har denne uka testet de fire populære og ettertraktede elbilene Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Skoda Enyaq og Tesla Model Y i den såkalte elgtesten.

FAKSIMILE: Fra Teknikens Världs test av Ford Mustang Mach-E.
FAKSIMILE: Fra Teknikens Världs test av Ford Mustang Mach-E. Vis mer

I en artikkel skriver nettstedet at Fords elbil er langt bak konkurrentene - og underpresterer kraftig - i unnamanøvrerings-testen, og at den er én av modellene som faller gjennom sikkerhetsmessig.

I videoen under kan du se hvordan det går når Dinside utfører testen på Toyota RAV4:

«Gjennom å være for myk i chassiset og for treg i styringen, er det veldig vanskelig å komme gjennom kjegleløypa, selv ved lav hastighet. Når inngangshastigheten er 65 km/t, merker vi at chassiset må kjempe, og at antiskli-systemet ikke henger med. Mustang Mach-E består så vidt elgtesten i 65 km/t. I 68 km/t er det med nød og neppe. Ved 70 km/t går bilen bredt og kaster på baken på en veldig utrygg måte, mens kjeglene som symboliserer kanten flyger. I 72 km/t klarer ikke Mustang Mach-E å holde seg på veien ...» skriver Teknikens Värld.

For å være konkret er det modellversjonen Ford Mustang Mach-E AWD Long Range, med fabrikkmonterte 225/55 R19-dekk, som har gått gjennom den svenske testen.

- Ford sjekker opp

Anne Sønsteby i Ford Motor Norge forteller til Dinside at de har blitt gjort oppmerksomme på at testresultatet i Teknikens Värld. Hun avslører at Ford allerede denne uka skal møte testteamet i publikasjonen for å kunne bedre forstå resultatene.

- Mach-E forventes å bli tildelt en sterk rating av Euro NCAP når denne kunngjøres i slutten av oktober. Selv om vi foreløpig ikke kan forklare resultatene av denne spesifikke testen, er vi trygge på at Mustang Mach-E tilfredsstiller de aller høyeste standardene satt globalt av Ford, inkludert problemfri gjennomføring av våre omfattende tester av stabilitet og ESP-systemer, sier Sønsteby til Dinside.

Informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge bedyrer at elbilen Mustang Mach-E er helt trygg å kjøre, til tross for motorhavari, tilbakekallinger og elgtest-stryk i Sverige. Foto: Ford
Informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge bedyrer at elbilen Mustang Mach-E er helt trygg å kjøre, til tross for motorhavari, tilbakekallinger og elgtest-stryk i Sverige. Foto: Ford Vis mer

- Er Ford Mustang Mach-E trygg å kjøpe og kjøre?

- Ja, det er trygt å kjøre Mustang Mach-E.

- Ingen dramatikk

Også i 2019 gikk Teknikens Värld ut og advarte mot å kjøpe en bestselger, etter at de ga nyeste generasjon Toyota RAV4 stryk i testen.

«Oppførselen i unngåelsestesten er så farlig at vi, inntil Toyota har korrigert feilen, fraråder å kjøpe bilen», skrev de den gangen. Siden gjorde Dinside vår egen elgtest, som friskmeldte den populære folk-SUV-en.

Dinsides egen bilekspert - og tidligere norske juryrepresentant i Car of the Year - Rune Korsvoll, mener testresultatet ikke er mye dramatisk for Ford.

- Saken er at bilen ikke klarer elgtesten i mer enn 68 km/t, uten å rive kjegler, fordi den er myk i fjæringen og ikke spesielt direkte i styringen. Jeg tror ikke dette spiller noen som helst rolle for folk flest, sier Korsvoll til Dinside.

Han mener dessuten at de fleste bilene på markedet i dag har feil som må utbedres.

- Det virker som de fleste bilene blir tilbakekalt med forskjellige feil hele tiden, sier bileksperten.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer