Kritisk video av Tesla Model X sett av over 1,5 mill. på Youtube

I verste fall kan døra forårsake skade

– Foreldre bør være oppmerksomme på at barna ikke har fingrene sine der.

SIKKERHETSSJEKK: Sammen med kompisene Jørgen Winther-Larsen og Morgan Tørvold har Bjørn Nyland undersøkt hva som skjer om man klemmer seg i de elektriske dørene på... Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ooouuuuu! Rett av!», skriker Bjørn Nyland i Youtube-videoen som i skrivende stund er sett av 1,65 millioner seere.

«Jeg tror du brakk fingeren din!»

Sammen med kameratene Jørgen Winther-Larsen og Morgan Tørvolt har han akkurat fått ei gulrot delt i to, av den elektrisk drevne falkevingedøra på Nylands Tesla Model X - bilen han faktisk har fått av den amerikanske elbilprodusenten.

Se hendelsen omtrent 7,5 minutter ut i videoen øverst i saken.

– Oppe i taket klemmer dørene til nesten uten å stoppe. Så foreldre bør være oppmerksomme på at barna baki bilen ikke har fingrene sine og leker i det området, advarer «Teslabjørn» - som Nyland kaller seg på sosiale medier.

Bakgrunnen for den nesten 30 minutter lange Youtube-videoen er at Nyland hadde hørt rykter om at europaversjonen av Tesla Model X ikke er blitt utstyrt med de samme sensorene som i USA. I tillegg ville han undersøke påstander om at dørene har forandret seg med siste programvare-oppdatering.

– Jeg har ikke greid å finne europeiske tester. Så da var det greit at vi gjorde dem selv, forklarer Nyland med et smil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer