Ikke akkurat en slikk og ingenting

Britiske Gurcharn Sahota vasker biler på en måte som får andres bilvask til å framstå som reinspikka slurv.

DOKTOR BILVASK: Absolutt ingenting overlates til tilfeldighetene når Gurcharn Sahota vasker og pleier Ferrarier, Porscher, Lamborghinier og andre råskinn som folk flest ikke har råd til. Foto: SWNS
DOKTOR BILVASK: Absolutt ingenting overlates til tilfeldighetene når Gurcharn Sahota vasker og pleier Ferrarier, Porscher, Lamborghinier og andre råskinn som folk flest ikke har råd til. Foto: SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I hovedstaden tar det deg et rundt et kvarter å finne et bilpleieri som tar mellom 100 og 200 kroner for å gi bilen din en vask som, prisen tatt i betraktning, ikke ser så ille ut.

Oppsøker du Gurcharn Sahota i England må du derimot ut med litt mer.

Ifølge SWNS bor den 30-årige briten fortsatt hjemme hos foreldrene sine, som i tillegg til å gi sønnen sin husly, også har stilt garasjen sin til disposisjon for hans særdeles nøysomme og fantastisk dyre bilvaskvirksomhet.

Svindyrt

Sahota tar 7200 pund for en vask - rundt 70.000 norske kroner. Det gjør han ikke for å se kundene sine bryte sammen i krampegråt når de får regningen, men først og fremst fordi han bruker opptil 250 timer på én bil.

I tillegg strør han om seg med veldig dyre hjelpemidler, inkludert eksklusivt verktøy, hundrevis av rensemidler, og brasiliansk og naturlig bonevoks til 82.000 kroner boksen. For å ikke gå glipp av en eneste detalj bruker han også et elektronisk mikroskop som vanligvis er forbeholdt åstedsgranskere, som gjør at selv riper i lakken som ikke er synlig for det blotte øyet kan oppdages og behandles.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Høyere samfunnslag

Som forventet er det ikke Toyotaer og Audier Sahota først og fremst forholder seg til. Det er den delen av bilverden hvor det gjelder å vise seg fram, og hvor klientellet består av alt fra profesjonelle fotballspillere og musikere til aksjemeglere og styrtrike arabere som flyr Sahota til Midt-Østen slik at han kan gjøre jobben på stedet. Slik oppdrag kan ta alt fra "noen dager til flere uker", men Sahota forstår hvorfor folk gjør det:

FIN FARGE? Her steller Gurchan Sahota intet mindre enn en McLaren F1 GTR. Det skal godt gjøres å bli mer eksklusiv. Foto: SWNS
FIN FARGE? Her steller Gurchan Sahota intet mindre enn en McLaren F1 GTR. Det skal godt gjøres å bli mer eksklusiv. Foto: SWNS Vis mer


- Når du betaler halvannen millioner kroner for en bil vil du den skal være i perfekt stand, sier Sahota til SWNS.

Den vaskeglade briten har drevet sin eksklusive bilvask i fem år, men ifølge ham selv var han glad i å vaske biler allerede i ung alder.

- Da jeg var yngre vasket jeg både naboens og pappas bil så ofte jeg kunne. Jeg fikk aldri betalt for det, jeg likte det så godt at jeg gjorde det gratis, sier Sahota, og legger til:

- Første gang jeg renset en (Ferrari) Enzo tok det en hel uke, og alt jeg kunne se da jeg forsøkte å sove var Ferrari-rødt.

Kjører Golf GTI

Den doble garasjen til foreldrene er ombygd til en høyteknologisk vaskehall, der blant annet vegger og tak er dekket med spesialimporterte, italienske fliser for bedre å kunne reflektere skjulte, møkkete partier på bilen.

Selv kjører Sahota en betydelig eldre bil, en MK1 Volkswagen Golf GTi, men hvorvidt han utsetter Golfen for samme behandling som Ferrariene og Lamborghiniene sier saken ingenting om.

Her er Gurcharn Sahotas vasketips!

 • Gå først over bilen med høytrykksspyler for å fjerne mesteparten av møkka
 • Bruk to bøtter med filter i bunn, slik at ikke eventuell møkk følger med kluten
 • Fyll den ene bøtta med pH-nøytralt vaskemiddel, den andre med vanlig vann
 • Bruk myk vaskeklut (Sahota bruker en laget av lammeull)
 • Vask alltid fra toppen av bilen og ned
 • Bruk forskjellig klut på karosseriet og felgen
 • Unngå syreholdig og høyalkalisk hjulrens og alle former for silionbaserte produkter (kan føre til flekkdannelse)
 • Bruk et håndkle framfor en semsket skinnklut til å tørke av bilen
 • Sjekk alltid redskapene du bruker til å vaske bilen for møkk
 • Bruk god tid og kos deg mens du vasker


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer