Polestar 2 forsinket

- Ikke annet å gjøre enn å beklage

Om kort tid skulle norske kunder få elbilen først i verden. Nå må tusenvis vente.

NY ELBIL: Dette var vårt førsteinntrykk av elbilen Polestar 2. Nå blir den forsinket til Norge. Video: Dinside Vis mer
Publisert

Det er knyttet stor spenning til den nye svensk-kinesiske elbilen Polestar 2. Og spesielt de tusenvis av nordmenn som har reservert eller bestilt bilen har gledet seg lenge.

Polestar 2 er en sporty og helelektrisk variant av søstermodellen Volvo XC40, og om kort tid var de første bilene ventet hit til landet - før noen andre i verden.

Utsatt

Torsdag ettermiddag kom imidlertid meldingen om leveranseproblemene, da blant annet svenske Recharge omtalte utsettelsen. Daglig leder for Polestar i Norge, Alexander Hørthe er naturligvis skuffet.

Lenger ned i saken kan du se de nye datoene for levering.

- Vi har stor respekt for at mange har ventet lenge og gleder seg veldig til å hente sin nye Polestar 2, og vi gleder oss veldig til å endelig se bilen på veien. Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage at leveringen blir noe utsatt og de problemene dette medfører for enkelte, sier Hørthe til Dinside.

Det er selvfølgelig coronaviruset som får skylda for at den ettertraktede elbilen nå blir forsinket. Det til tross for at produksjonen i Kina gikk som normalt i mars. Polestar er langt fra alene om å bli rammet av pandemien.

Senest denne uke ble det blant annet bekreftet at Ford Mustang Mach-e også blir forsinket.

- Vi fått mange tilbakemeldinger om forståelse for situasjonen vi befinner oss i, og det er vi takknemlige for. Produksjonen av Polestar 2 går som planlagt, men grunnet situasjonen verden befinner seg i opplever vi dessverre noen komplikasjoner med transport fra fabrikken og til lokale markeder, forklarer norgessjefen.

Han forteller om skip som har blitt omdirigert til nye havner og at det har vært utfordringer i mellomstasjoner underveis, grunnet lokale restriksjoner. Dermed har tidligere estimater blitt endret i siste liten hos transportleverandører, noe som igjen medfører noen uker forsinkelse for de første som skulle fått sin Polestar 2 denne sommeren.

- Vi har jobbet aktivt for å minimere forsinkelsen og vi har informert våre kunder når vi selv fikk forsinkelsen bekreftet, forteller Hørthe.

Oppdatert informasjon for utlevering av Polestar 2

Opprinnelig Ny måned
juniaugust
juliaugust-september
augustseptember-oktober
septemberseptember-oktober

FORSINKET: Det er de som skulle få Polestar 2 først, i juni, som er hardest rammet av den forsinkede leveringen. Polestar understreker at ny måned er dato for «levering senest». Kilde: Polestar

- I god rute

Polestar er nå i gang med en ny plan for leveringer i Norge. Til kunder har de kommunisert at bilen ikke vil komme før i tidsrommet september-oktober, noe som har vært skrevet i andre medier. Til Dinside opplyser imidlertid markedssjef Joakim Lien at de første bilene vil leveres kunder senest i august. Disse vil ifølge bli kontaktet om lag to uker før levering, for nærmere avtale.

- Den største andelen av våre kunder vil få bilen sin i sommer, der vi gjør vårt ytterste for å levere ut bilene fra august og utover med minimale forsinkelser. Månedene er et estimat for senest tid for utlevering av bilene, der det er lagt inn rom for ytterligere forsinkelser som måtte oppstå. Dette for å kunne gi et mer nøyaktig estimat til våre kunder slik at de kan legge sine ferieplaner for sommeren og tiden fremover, forklarer Lien.

- Hva gjør utsettelsen med prisen på bilen?

- For de som har bestilt Polestar 2 forblir prisen uendret. Og sammen med banken vår har vi satt ned renta i tråd med markedsendringene, noe vi håper ses på som positivt for de som har bestilt og de som vurderer å bestille en Polestar 2, sier Alexander Hørthe

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer