Trafikkregler

Ikke bare-bare

Trafikkregler er ikke bare-bare, viser ny undersøkelse.

USIKKER: Nordmenn er usikker på flere trafikkregler. Rundkjøringer topper lista, ifølge ny undersøkelse. Foto: Martin Gramnæs
USIKKER: Nordmenn er usikker på flere trafikkregler. Rundkjøringer topper lista, ifølge ny undersøkelse. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om verden har åpnet opp igjen etter coronapandemien, er det mange som likevel velger å ta ferien her til lands. Enda flere kan det bli nå som flykaoset herjer på de mest populære destinasjonene i Europa.

Bilferie er populært, men en ny undersøkelse avdekker at nordmenn er usikre på en rekke trafikkregler.

40 prosent av de spurte sier at de sliter med en eller flere av disse kjørereglene.

Trøbbel med rundkjøringer

I undersøkelsen, som er gjennomført av Frende forsikring svarer 40 prosent av de spurte at de sliter med en eller flere av disse kjørereglene.

- Jeg er ikke så overrasket over at rundkjøringer topper lista, men de er egentlig ikke så vanskelige. Jeg tenker at ryktet om at de er så komplisert er ufortjent. Faktisk er de laget for å få ned antallet ulykker, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge i en pressemelding.

DinSide har også tidligere skrevet om rundkjøring. Seniorrådgiver i vei- og trafikkjuridisk avdeling i Vegdirektoratet, Anette Hauge forklarte da at det ikke er noen særskilte trafikkregler for kjøring i rundkjøringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.