Mulig bremsefeil på én million biler

- Ikke bruk bilen

Mercedes kaller nå tilbake nesten en million biler på grunn av mulig feil på bremsene. Den norske importøren har satt i verk en lynaksjon.

LYNAKSJON: Den norske importøren har satt i verk en lynaksjon, med blant annet besøk hjemme hos kundene, for å sjekke og utbedre eventuelle feil på bilene. Foto: Daimler
LYNAKSJON: Den norske importøren har satt i verk en lynaksjon, med blant annet besøk hjemme hos kundene, for å sjekke og utbedre eventuelle feil på bilene. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Rust på bremseforsterkeren kan i verste fall føre til at forbindelsen mellom bremsepedalen og bremsesystemet kan ryke. I så fall kan bilen miste bremsene», slår de tyske veimyndighetene, German Federal Motor Transport Authority (KBA), fast i en rapport.

Til sammen kalles 993 407 Mercedes-biler over hele verden tilbake. Det er snakk om modeller i ML-klassen (2005-2011) , GL-klassen (2006-2012) og R-klassen (2007-2015), ifølge car-recalls.eu.

Den norske Mercedes-Benz-importøren Bertel O Steen opplyser ikke om hvor mange biler som er berørt av aksjonen.

Hjemmebesøk hos kunder

Audun Hermansen, som er kommunikasjonsdirektør hos den norske importøren, bekrefter tilbakekallingen og at det er satt i verk et stort apparat for å sjekke og utbedre disse bilene.

- Det har vært en særdeles god og rask jobb av serviceapparatet vårt i denne saken. Med ekstra arbeidsskift på verkstedene og til og med besøk hjemme hos kundene, er kontrollen og feilrettingen i praksis allerede gjennomført for de berørte bilene i Norge, sier Hermansen.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hvor mange biler som har vært berørt av aksjonen. Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken er det i den aktuelle perioden solgt rundt 10 000 av de berørte modellene i Norge. Om alle er berørt, vet vi ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer