Kjøpe bil?

Ikke bry deg om «forbehold om feil i annonsen»

Er det feil eller mangler ved bilen, kan du likevel klage på den.

BILANNONSER: Selgeren av bilen blir ikke kvitt ansvar for feil eller mangler ved å ta forbehold om feil i annonsen. Foto: Berit B. Njarga
BILANNONSER: Selgeren av bilen blir ikke kvitt ansvar for feil eller mangler ved å ta forbehold om feil i annonsen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Svenske Motormännen avdekte nylig at hver tredje bilannonse bryter reglene: Deres gjennomgang viser at i mer enn tre av ti annonser blir det tatt forbehold for feil informasjon. En slik ansvarsfraskrivelse vil de som selger bilene likevel ikke komme langt med.

– Bilforhandlere kan ikke fraskrive seg ansvar for feil informasjon. Bilens annonse blir alltid en del av avtalen og derfor går det ikke an å reservere seg for feilaktige opplysninger, sier Malin Johansson, jurist i Motormännens Riksförbund på deres nettsider.

Det samme gjelder i Norge: Har selgeren tatt forbehold om feil i annonsen, kan du likevel klage på feil eller mangler - og få medhold.

- Vil ikke gjelde

- I likhet med Sverige er det heller ikke i Norge lov å komme med en generell ansvarsfraskrivelse i annonseteksten. Det betyr at den ikke vil ha noen betydning i en vurdering om du du kan klage eller ikke på en feil, sier Thomas Iversen, fungerende leder av forbrukerdialog i Forbrukerrådet til Dinside.

Han sier videre at generelle forbehold som at «annonsen kan være mangelfull» og lignende ikke fritar selgeren for ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer