Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Ikke død likevel

Mitsubishi mistet Outlander men får ny ladbar hybrid.

NESTEN DØD: Mitsubishi mistet storselgeren, men en modell som nesten ikke har solgt, får kanskje ny vind i seilene. Foto: Mitsubishi.
NESTEN DØD: Mitsubishi mistet storselgeren, men en modell som nesten ikke har solgt, får kanskje ny vind i seilene. Foto: Mitsubishi. Vis mer
Publisert

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) opplyste tidligere i sommer at de kom til å fryse utvikling og lansering av nye modeller for salg i Europa de neste tre årene.

I dag forteller derimot den norske importøren av Mitsubishi (MMC Norge AS), at den nye ladbare hybriden ECLIPSE CROSS PHEV likevel blir å finne i salg hos norske forhandlere allerede tidlig i 2021.

Eclipse Cross har vært i markedet noen år allerede, men samtidig med en facelift, blir den for første gang også tilgjengelig som ladbar hybrid.

FACELIFT: Mitsubishi er rå på facelifter. Outlander hadde til sammen fire små og store oppgraderinger. Dette er den andre for Eclipse Sport. Foto: Mitsubishi
FACELIFT: Mitsubishi er rå på facelifter. Outlander hadde til sammen fire små og store oppgraderinger. Dette er den andre for Eclipse Sport. Foto: Mitsubishi Vis mer

Frontdesignet er nytt, En ny støtfangerbeskyttelse foran og et oppdatert LED-lysoppsett både foran og bak, samt nytt hekkdesign skiller den seg fra modellen som knapt har solgt i Norge til nå.

Innvendig er det også nye farger og materialvalg, men det vikigste er at et nytt 8-tommers smarttelefonlink-lydanlegg som er flyttet nærmere føreren leveres som standard.

Berøringsplaten som tidligere ble brukt til flere funksjoner er fjernet for å gi mer lagringsplass i midtkonsollen.

Drivlinje fra Outlander

Eclipse Cross i ladbar utgave er utstyrt med samme twin-motor 4WD PHEV-system som Outlander som forsvinner. Systemet består av to kraftige elektriske motorer; en foran og en bak. I tillegg har den et fremdriftsbatteri med stor kapasitet og en 2,4-liters MIVEC-motor sammen med en trinnløs girkasse.

SMÅ ENDRINGER: Men den beste multimedia-pakka er standard. Foto: Mitsubishi
SMÅ ENDRINGER: Men den beste multimedia-pakka er standard. Foto: Mitsubishi Vis mer

Det vil med andre ord si at den er firehjulsdrevet, noe som er viktig for mange kjøpere.

Et finjustert hjuloppheng sammen med oppgraderte bakdempere gir klar forbedring i manøvrering av bilen.

- Vi har i mange år hatt stor suksess med Mitsubishi Outlander PHEV i Norge, og vi er trygge på at også ladbare Eclipse Cross PHEV er en bil som vil treffe meget godt her hjemme. Vi gleder oss til å komme i gang med salget», sier Rune Gjerstad, administrerende direktør i MMC Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer