Elektrisk Rolls-Royce

Ikke en spøk

For et par år siden ville det blitt tatt imot som en dårlig spøk, men nå blir det virkelighet: Rolls-Royces første elbil er snart på veien.

FOR 122 ÅR SIDEN: Allerede for 122 år siden sa Charles Rolls, grunnleggeren av Rolls-Royce, at elektriske biler ville bli framtiden. Neste år kommer Spectre, den første elbilen fra den britiske luksusbil-produsenten. Foto: Rolls-Royce
FOR 122 ÅR SIDEN: Allerede for 122 år siden sa Charles Rolls, grunnleggeren av Rolls-Royce, at elektriske biler ville bli framtiden. Neste år kommer Spectre, den første elbilen fra den britiske luksusbil-produsenten. Foto: Rolls-Royce Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske produsenten av luksusbiler på aller øverste nivå har vært kjent for sine store og sterke bensinmotorer.

En Rolls-Royce med 12-sylindret motor har vært toppen av bildrømmen for mange med mye penger. Det er ikke veldig lenge siden Rolls-Royce-sjef Torsten Muller-Otvos forklarte at de ville holde fast ved sin V12-motor «så lenge som mulig».

Likevel er tiden nå inne også for Rolls-Royce til å ta steget inn i en elektrisk verden. Neste år, sannsynligvis i fjerde kvartal, ruller den første elektriske Rolls-Royce ut på veien.

Navnet blir Spectre

Det vil si: Den har vært ute på veien ei tid allerede. Et omfattende testprogram, som tilsvarer bruk av bilen i 400 år, gjennomføres nå for å sikre seg at kvaliteten er den samme som på bilene med bensinmotor.

Spectre, som navnet på bilen kommer til å bli, skal testes over 2,5 millioner kilometer, deriblant på skikkelig barskt vinterføre.

Testes i minus 40

I vinter har bilen blant annet blitt kjørt i ned mot 30-40 kuldegrader i Arjeplog nord i Sverige.

Her ble både de tekniske funksjonen til de elektriske motorene, batteriet og rekkevidda testet, samt hvordan kjøreegenskapene er på snø og is.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer