– Ikke fyll mer enn du trenger

Norsk Petroleumsinstitutt (NP) oppfordrer folk til å ikke fylle mer bensin enn man trenger til bilen til vanlig.

OPPFORDRER DEG TIL IKKE Å TANKE MER ENN VANLIG: Oljebransjen oppfordrer bilistene til ikke å tanke mer enn vanlig. Vil du følge oppfordringen, eller vil du tanke litt ekstra? Foto: ALLOVERPRESS
OPPFORDRER DEG TIL IKKE Å TANKE MER ENN VANLIG: Oljebransjen oppfordrer bilistene til ikke å tanke mer enn vanlig. Vil du følge oppfordringen, eller vil du tanke litt ekstra? Foto: ALLOVERPRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Streiken i statlig sektor har rammet oljeselskapene. 42 loser i Oslofjorden er tatt ut i streik, noe som utgjør nesten samtlige loser i området.

Dette innebærer full stopp for all lospliktig trafikk i Oslofjorden, altså for skip og selskaper som ikke har farledsbevis. Unntaket vil være eventuelle tilfeller der dispensasjon fra losplikten kan gis, ifølge Kystverket.

Da vi snakket med oljeselskapene før helga, opplyste både Shell og Statoil Fuel & Retail til DinSide at de hadde nok varer på lager en stund, men at de ville vurdere ny status over pinsehelga.

Kommer du til å fylle mer enn normalt, eller hamstre drivstoff? Si din mening i avstemmingen til høyre.

– Har blyfri 95 ut uka

– Nå har vi blyfri 95 ut uka. Båten som har etanol med seg kommer ikke inn, det er litt av status her, forteller pressetalsmann Knut Hansen i Statoil Fuel & Retail til DinSide.

Etanol brukes til å blandes i blyfri i 95 på Sjursøya.

– Lagerbeholdningene er store, men vi følger utviklingen fra dag til dag. Jeg vil presisere at det er ingen grunn til å hamstre, vi jobber med å finne løsninger, sier pressetalsmann Knut Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer