Kjøpe brukt elbil

Ikke gå i fella

Stadig flere brukte elbiler ligger ute på markedet. Ved mulig kjøp av disse er det nye ting å se opp for.

PASS PÅ: Jaguar I-Pace er en elbil det kan dukke mer opp av på bruktmarkedet. Før kjøp av brukte elbiler råder ekspertene deg om å gjøre en annerledes sjekk enn på bensin- og dieselbiler, samt unngå å havne i «utlending-fella». Foto: Øystein B. Fossum
PASS PÅ: Jaguar I-Pace er en elbil det kan dukke mer opp av på bruktmarkedet. Før kjøp av brukte elbiler råder ekspertene deg om å gjøre en annerledes sjekk enn på bensin- og dieselbiler, samt unngå å havne i «utlending-fella». Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

– På en elbil er usikkerheten rundt batteripakken det viktigste. Å få sjekket batterihelsen på bilen man har sett seg ut er lurt. Tar man en test vil det også oppdages om det er skader under bilen som kan påvirke batteriet.

Det sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF til DinSide. Hvert år handler nordmenn om lag 450 000 biler på bruktmarkedet - som er vesentlig mer enn nybilmarkedet.

Flere elbiler

En annen stor forskjell er at langt over halvparten av nybilene er helelektriske, mens bruktbilmarkedet naturligvis har hengt etter. Ettersom de en gang nye elbilene også begynner å få noen år på baken, er imidlertid elbilene i full frammasj også her.

Det byr på nye utfordringer for bruktbilhandlende nordmenn, som får andre «feil» å se etter på elbilene. En elbil får nemlig ingen oljelekkasje eller girkasseproblemer som kan bli dyre reparasjoner. De har heller ingen dårlig registerreim som fører til motorhavari.

På elbiler er sjekklista en helt annen.

Stor forskjell

I skrivende stund ligger det om lag 62 000 brukbiler for salg på Finn.no - 8000 av disse er helelektriske. Ifølge Norsk elbilforening er det gledelig nok færre sjekkpunkter ved kjøp av disse, sammenlignet med brukte bensin- og dieselbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer