Ikke gå i kasko-fella!

Disse bileierne bør droppe kaskoforsikring, er rådet fra ekspertene.

SPARTE TUSENER: Familien Eggen Dokkeberg sparte mye penger på å kutte ut kaskoforsikring på sin 12 år gamle bil. Fra venstre Ann Kristin Eggen med datteren Sanne på armen og Kenneth Dokkeberg med datteren Ariane. Foto: NINA HANSEN
SPARTE TUSENER: Familien Eggen Dokkeberg sparte mye penger på å kutte ut kaskoforsikring på sin 12 år gamle bil. Fra venstre Ann Kristin Eggen med datteren Sanne på armen og Kenneth Dokkeberg med datteren Ariane. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har vel egentlig aldri tenkt godt nok over hva slags forsikring vi har på den 13 år gamle bilen vår. Vi har hatt den i drøyt fem år, og har bare betalt regningene som har kommet som en del av en total forsikringspakke, sier Kenneth Dokkeberg.

Men bør en 13 år gammel bil som har kjørt et sekssifret antall kilometer kaskoforsikres? Det er slett ikke sikkert, mener ekspertene.

LES MER: Mange aner ikke hvor mye de kan spare!

Alt for mange har dyr kasko

- Tommelfingerregelen vi bruker er at det på biler under 50.000 kroner sjelden lønner seg å ha kaskoforsikring, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen hos NAF.

Han forteller at alt for mange dessverre har alt for dyr kaskoforsikring på bilen sin, selv om det ikke lønner seg.

Kommer du ut for et skadetilfelle må du først ut med egenandel, noe du slipper om du kun skal reparere frontruta. Bonustap utgjør også mye penger, og så tar det lang tid å opparbeide igjen.

- Dette blir fort individuelt, så enhver må regne ut hva som lønner seg for sitt eget tilfelle, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen hos NAF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer