Vindusviskere i kulda

Ikke gjør denne tabben

I verste fall kan det koste deg mange tusen kroner i reparasjon.

VINDUSVISKERE: I kulda er det ekstra viktig å passe godt på vindusviskerne, hvis ikke kan det koste deg dyrt, ifølge Tryg forsikring. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Ifølge Tryg forsikring, glemmer altfor mange å slå av vindusviskerne når de parkerer for kvelden.

Dersom vindusviskerne fryser fast i frontruten i løpet av natten, ender mange bileiere opp med en ødelagt vindusviskermotor som må skiftes.

– Nå er vi inne i en frostperiode og da får vi mange henvendelser om slike skader, hvor kunder som regel har startet bilen i kulda på morgenen uten å løsne de fastfrossede viskerne først. Ryker vindusviskermotoren må den skiftes, og det er sure penger å betale for noe som enkelt kunne vært unngått, sier Torbjørn Brandeggen i en pressemelding, og hevder at en reparasjon kan koste opp imot 10 000 kroner, og heller ikke dekkes av forsikringen.

Skru dem av

Kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF er enig med Tryg om hva det viktigste man bør gjøre i vinterkulda er:

- Det viktigste du gjør er å huske å skru av vindusviskerne når du parkerer bilen. For de som har regnsensor er det lurt å skru av denne også så ikke den reagerer på isen som ligger på ruta når du starter bilen neste morgen. Bruk heller ikke vindusviskerne før ruta er isfri, særlig isen der vindusviskerne hviler, påpeker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.