Leie bil i utlandet

Ikke gjør disse leiebil-tabbene

Det finnes nesten for mye å velge mellom når man skal booke bil til ferien, men sørg for at du ikke går i de vanlige fellene.

FINN FRAM I JUNGELEN: Det kan være utfordrende å finne fram i jungelen av leiebiler, forsikringer, lover, tips og regler. Foto: NTB Shutterstock
FINN FRAM I JUNGELEN: Det kan være utfordrende å finne fram i jungelen av leiebiler, forsikringer, lover, tips og regler. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Enten du allerede har dratt på ferie, eller snart skal ta ferie – å leie bil kan være litt av en jungel av avtaler som ikke alltid er så lett å komme seg gjennom.

Og du står kanskje her: I køen før skranken ved leiebilselskapet, du og familien har sittet på flyet i mange timer, ventet på bagasjen i en evighet, og endelig kan dere snart sette dere i bilen for å kjøre til ferieparadiset.

Hva er inkludert i avtalen din? Trenger du den ekstra forsikringen som leiebilselskapet prøver å prakke på deg? Hvordan unngår du å bli lurt? Fortvil ikke, her kommer noen gode råd.

#1. Sett deg inn i hva som er inkludert i prisen

Forbrukerrådet har mange gode tips dersom du skal leie bil på utenlandsferien din. Det første de råder deg til å sjekke, er hva som faktisk er inkludert dersom du bestiller leiebil over nettet – ofte er det nemlig kun det mest grunnleggende som er inkludert i prisen.

#2. Unngå den dyre bilforsikringen

Det andre tipseter å sjekke hva reise- og kredittkortforsikringen din dekker.

Kommunikasjonssjef i Codan Forsikring, Georg Richvoldsen, uttalte til Dinside i fjor at det er både vanskelig og stressende å stå ved bilutleieskranken og være nødt til å ta en avgjørelse om en ekstra forsikring, som betyr en tilleggsregning som gjerne er like dyr som den dere har betalt for leiebilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer