Test: Volvo V90 T8

Ikke helt i mål

Masse effekt og høy luksusfølelse, men Volvo V90 T8 skuffer.

PREMIUM: V90 er egentlig en utypisk Volvo. Den er bred, lav og tøff og har 407 hester disponibelt. Foto: Rune M. Nesheim
PREMIUM: V90 er egentlig en utypisk Volvo. Den er bred, lav og tøff og har 407 hester disponibelt. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et rart land. T8 er toppmodellen av V90, men den er billigere enn den svakere T6 og bare hårfint dyrere enn D5. Da er det ikke så veldig rart at Ola Nordmann velger karslige 407 hester i familiebilen sin.

Grunnen er selvfølgelig subsidiene som de ladbare hybridene får av staten fordi de har et godt potensial for å slippe ut lite. Vi har omtalt V90 før - her fokuserer vi mest på den hybride drivlina.

Under panseret finner du en hardt trimmet toliter på 320 hester som trekker forhjulene.

Denne bilen har samme motor men slipper å dra på batteripakka.

Baki finner du ei batteripakke og en elektrisk motor som trekker bakhjulene. Til sammen skal det bli dynamikk og firehjulstrekk.

Slik funker det

Vi sitter knallgodt i de litt harde Volvo-stolene. De har rikelig med justeringsmuligheter og vår testbil har massasje. Deilig.

Bilen har forhåndsinnstilt varme i setet og rattet hver gang jeg starter. Det kan deaktiveres. Man vrir startknappen i midtkonsollen. Instrumentene våkner til liv men det er absolut tystnad fortsatt.

Den lille glass-staven som har et noe spesielt design, vippes to ganger fremover for å få den ut av P gjennom N for å komme til Revers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer