Leiebil i ferien?

- Ikke kjøp denne forsikringen

Leiebilselskapene tilbyr ofte dyre tilleggsforsikringer som er helt unødvendige. Den vanlige reiseforsikringen dekker ofte det meste.

EGENANDEL VED SKADE: Egenandelen ved skade på en leiebil kan være opp mot 15.000-20.000 kroner, men er ofte dekket av den vanlige reiseforsikringen din. Foto: Colourbox
EGENANDEL VED SKADE: Egenandelen ved skade på en leiebil kan være opp mot 15.000-20.000 kroner, men er ofte dekket av den vanlige reiseforsikringen din. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Du kjenner kanskje igjen situasjonen; køen bak deg i leiebilskranken på flyplassen blir lenger og lenger. Familien er utålmodig for å komme fram til sol, sjø og bading.

Mannen bak skranken spør deg for andre gang, om du er helt sikker på at du ikke skal ha en forsikring som fjerner egenandelen dersom du bulker bilen.

Du trodde du hadde ordnet det meste på nett hjemmefra, og foran deg ligger en kontrakt på flere sider, med liten skrift på engelsk.

Motet svikter og du kjøper den ekstra forsikringen for å være på den sikre siden, og ender opp med en ekstra regning som er nesten like stor som det koster å leie bilen for ei uke ...

Egenandel på 20.000

- Det er både vanskelig og stressende å stå der og måtte ta en avgjørelse om en ekstra forsikring, som betyr en tilleggsregning som kan være like høy som den dere har betalt for leiebilen. Har dere en gyldig reiseforsikring vil den ofte dekke egenandelen ved skade. Hos oss dekker den egenandel opptil 20.000 kroner, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

Kommunikasjonssjefen forklarer at de har undersøkt dette blant sine kunder, hvorpå de har funnet ut at over halvparten ikke var klar over at reiseforsikringen dekker egenandel ved skade på leiebil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer