Dårlig bruktbilpris

Ikke kjøp disse fargene

Rosa, oransje eller lilla er blant de mest avskrekkende fargene på en bruktbil. Kundene går ofte rett forbi og du får en elendig pris.

DÅRLIG BRUKTPRIS: For noen år siden lanserte VW en Polo med disse fargene. De fleste bruktbilkundene går forbi en slik bil, viser undersøkelsen. Det påvirker bruktbilprisen negativt. Foto: Kvd
DÅRLIG BRUKTPRIS: For noen år siden lanserte VW en Polo med disse fargene. De fleste bruktbilkundene går forbi en slik bil, viser undersøkelsen. Det påvirker bruktbilprisen negativt. Foto: Kvd Vis mer
Publisert

Har du derimot en bil som er lys grå eller mørk grå metallic, vil den være lett å selge videre og du kan få en god pris. Det er en undersøkelse som svenske Kantar Sifo har gjort for det store bilauksjonsfirmaet KVD som viser at feil farge på bruktbilen ofte resulterer i en dårlig pris.

At feil farge på bilen kan gjøre bruktbilen vanskelig å selge, er kanskje ikke så overraskende. Undersøkelsen dokumenterer nå at opp mot 60 prosent av de potensielle kundene går rett forbi en bil som her «feil» farge.

Menn mest opptatt av farge

Totalt svarte 53 prosent av de spurte at feil farge skulle gjøre at de avsto fra å kjøpe en bil. Aller mest kresne var mennene. I undersøkelsen svarte 58 prosent av mennene at de ville avstå, mens «bare» 48 prosent av kvinnene var opptatt av fargen.

Rosa, oransje og gul var de fargene flest ville styre unna. Lys grå metallic, mørk grå metallic og svart var fargene de spurte i undersøkelsen likte best.

- Det er med bilen som med mange andre dyre innkjøp; vil du selge den videre en dag, skal du tenke på å ikke gjøre alt for gale farge- eller mønstervalg. Trender kommer og går i bilverdenen som andre steder, men til slutt er de fleste ganske konservative når de skal kjøpe en brukt bil, sier Henrik Otterstedt i Kvdbil i en kommentar til undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer