Bruktbiler med feil

Ikke kjøp katta i sekken

Etter å ha testet over ni millioner biler, avslører tyske TÜV bruktbilene som har flest feil og problemer.

KATTA I SEKKEN: Tyske TÜV har sjekket 100 punkter som har med sikkerhet, driftssikkerhet og milø å gjøre på 9,6 millioner biler. Her avslører de bruktbilene som kan bli «katta i sekken». Foto: TÜV Sud
KATTA I SEKKEN: Tyske TÜV har sjekket 100 punkter som har med sikkerhet, driftssikkerhet og milø å gjøre på 9,6 millioner biler. Her avslører de bruktbilene som kan bli «katta i sekken». Foto: TÜV Sud Vis mer
Publisert

Et bruktbilkjøp kan føles litt skummelt. Du kan få en bil som er nesten feilfri, eller ende opp med katta i sekken. Mye avhenger av eieren før deg, men mange biler har medfødte svakheter som gjør at den ofte må på verksted.

Forskjellen mellom bilene med flest og færrest feil er nemlig stor, selv når vi ser på biler som er like gamle og er kjørt like langt. Og det er ikke bare ukurante modeller som havner på bunnen av listene. BMW og VW har modeller helt på bunnen av listene over biler med mange feil.

Sjekket 9,6 millioner biler

Bilene som TÜV har testet, et selskap som foretar sikkerhets-godkjenninger av biler, er i forskjellige årsklasser fra fire til 11 år. Over ni millioner biler er testet det siste året. Testerne går igjennom rundt 100 punkter på hver bil, og testen tilsvarer den vi i Norge kaller EU-kontroll eller Periodisk Kjøretøykontroll (PKK), som er det riktige navnet.

Resultatene i rapporten legger til grunn de viktigste punktene som har med sikkerhet, miljø og driftssikkerhet å gjøre. Det er ut ifra denne rapporten vi har plukket bilene med flest feil i de forskjellige årsklassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.