Ikke la deg lure av navnet

Gammelt nytt, tror du kanskje, men Jeep Renegade er så langt fra sin opprinnelige navnebror som en kan komme. Og prisen blir sannsynligvis veldig hyggelig.

MINSTE JEEP TIL NÅ: Bilen er med sine 4,23 meter av de mer kompakte SUV på markedet.   Foto: Jeep
MINSTE JEEP TIL NÅ: Bilen er med sine 4,23 meter av de mer kompakte SUV på markedet. Foto: Jeep Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeep var engang i tiden amerikansk sammen med Chrysler. Nå er det en italiener som styrer sjappa, og selskapet er en del av Fiat-konsernet. Det betyr at det skal hentes synergier, og da tar man det man har.

Jeep viser nemlig en ny Renegade på bilutstillingen i Genéve, men de som forventer slektskap til den gamle og velkjente Renegade vil bli skuffet. Den nye Renegade slekter i stedet på Fiat 500L, som den deler plattform med. I tillegg er det mye som tyder på at det bor litt Fiat Panda 4x4 i den. Det må være så langt fra den opprinnelige Jeep Renegade som det er mulig å komme.

Panda er for øvrig, som mange kanskje vet, Norges rimeligste SUV, så det er god grunn til å tro at Renegade vil nærme seg samme prisnivå.

Første gang

Dette er første gang Jeep lanserer en bil i dette segmentet for små-SUV’ene. Med en total lengde på 4,23 meter er det ikke store saken vi snakker om, og mange vil sikkert assosiere den med de små Suzuki’ene som rullet rundt på veiene før i tiden, som Jimny ble en arvtager til.

De er begge veldig små, men har likevel et fullverdig 4x4-system som faktisk duger til noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer