Tilbakekaller Ford Kuga

Ikke lad denne bilen

Kan i verste fall begynne å brenne.

TUNG START: Mens Ford venter på helelektriske Mustang, håper man på stort salg av forhjulsdrevet ladbar Kuga. Den ble tilgjengelig på forsommeren, nå må må alle kalles inn. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mestselgende Forden for øyeblikket, den ladbare hybridversjonen av mellomklasse SUV-en Kuga, tilbakekalles på grunn av fare for overoppheting og brann.

Kunder som har kjøpt bilen vil få beskjed om ikke å bruke ladekabelen, men komme seg til verkstedet for eventuell utbedring av skade.

Det var det tyske bransjenettstedet Autoservice Praxis som i dag (tirsdag) meldte om at Ford tilbakekaller Ford Kuga Plug in Hybrid som er produsert fra 1. juli 2019 til 25. juni 2020.

Siden lanseringen til 31. juli ble det registrert 596 stykker i Norge. Det var dermed den fjerde mest solgte ladbare modellen i juli.

Gummiplugg

Det er en batteriladermodul som forårsaker brannfaren. Dens oppgave er å overvåke ladingen av høyspentbatteriet og er montert under bilen og er beskyttet av et deksel.

Det er en plugg på denne modulen som må sjekkes av Ford. Den må være uskadd og plassert i riktig posisjon.

I ekstreme tilfeller kan en skadet plugg føre til overoppheting av batteriet, noe som kan føre til brann.

Gjelder Norge

Kommunikasjonssjef Anne Sønsteby hos den Norste Ford-importøren har bekreftet tilbakekallelsen til nettstedet Motor. I en uttalelse fra selskapet heter det:

"Som en del av Fords pågående kvalitets- og sikkerhetsprosesser har vi identifisert en potensiell bekymring knyttet til høyspenningsbatteriet på Kuga PHEV – på biler som er bygget før 26. juni 2020.

I det høyst usannsynlige tilfellet at kjøretøyets høyspenningsbatteri eller ladekontrollkomponenter får et teknisk problem kan det være nødvendig at høyspenningsbatteriet frigjør trykk og varme gasser. I ytterste konsekvens kan det skje at overopphetede batterier, under visse omstendigheter kan føre til brann i batteriområdet.

Ford-ingeniører har utviklet en ekstra HV-ventilasjonsskjoldspakke for å beskytte disse komponentene mot varmen som genereres under disse eventuelle forholdene.

Kunder vil i løpet av de nærmeste dagene bli bedt om å kontakte sin Ford-forhandler for å få sin bil utbedret. Våre kunder vil fortsatt kunne kjøre sin nye Kuga så lenge den kjøres i Auto EV-modus - som er bilens standardmodus.

Inntil bilen er utbedret, må den ikke lades eksternt, men lading via regenerering i Auto-EV modus er i orden"

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer