Tilbakekaller Ford Kuga

Ikke lad denne bilen

Kan i verste fall begynne å brenne.

TUNG START: Mens Ford venter på helelektriske Mustang, håper man på stort salg av forhjulsdrevet ladbar Kuga. Den ble tilgjengelig på forsommeren, nå må må alle kalles inn. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mestselgende Forden for øyeblikket, den ladbare hybridversjonen av mellomklasse SUV-en Kuga, tilbakekalles på grunn av fare for overoppheting og brann.

Kunder som har kjøpt bilen vil få beskjed om ikke å bruke ladekabelen, men komme seg til verkstedet for eventuell utbedring av skade.

Det var det tyske bransjenettstedet Autoservice Praxis som i dag (tirsdag) meldte om at Ford tilbakekaller Ford Kuga Plug in Hybrid som er produsert fra 1. juli 2019 til 25. juni 2020.

Siden lanseringen til 31. juli ble det registrert 596 stykker i Norge. Det var dermed den fjerde mest solgte ladbare modellen i juli.

Gummiplugg

Det er en batteriladermodul som forårsaker brannfaren. Dens oppgave er å overvåke ladingen av høyspentbatteriet og er montert under bilen og er beskyttet av et deksel.

Det er en plugg på denne modulen som må sjekkes av Ford. Den må være uskadd og plassert i riktig posisjon.

I ekstreme tilfeller kan en skadet plugg føre til overoppheting av batteriet, noe som kan føre til brann.

Gjelder Norge

Kommunikasjonssjef Anne Sønsteby hos den Norste Ford-importøren har bekreftet tilbakekallelsen til nettstedet Motor. I en uttalelse fra selskapet heter det:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer