Påsketrafikken:

- Ikke lag trøbbel

Det har tidvis vært store forsinkelser på veiene på en av årets største utfartsdager, men onsdag kveld er trafikken i ferd med å avta.

PÅSKETRAFIKK: Statens vegvesen forventer fulle veier i dag. Bildet er fra 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB
PÅSKETRAFIKK: Statens vegvesen forventer fulle veier i dag. Bildet er fra 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Det var ventet stor trafikk på veiene i dag, idet tusenvis av nordmenn la ut på påskeferie.

Gjennom dagen har det jevnt og trutt blitt meldt om kø, trafikkuhell og forsinkelser på veiene. Trafikken begynte særlig å ta seg opp i 12-tida, skrev NTB.

Ved 17.30-tida skriver imidlertid Vegtrafikksentralen sør at det er middels trafikk uten noen forsinkelser på E18, E134 og E16.

- Trafikken er avtagende, skriver de.

Her er noen av hendelsene som har funnet sted på veiene onsdag:

  • Klokka 16.17 melder politiet om en trafikkulykke på E6 nordgående mellom Berger og Grankrsset. Trafikken flyter greit forbi, men politiet advarer om noe kø. Bilder fra Dagbladets reporter i køen viser tett trafikk. - Senk farten og vær oppmerksom, er beskjeden fra Vegtrafikksentralen.
  • Like etter klokka 13 meldte politiet om en kjedekollisjon med fire involverte biler på E18 ved Brakerøya. Det var store trafikale problemer på stedet; trafikken sto mer eller mindre i sørgående løp.
  • Ved 13-tida var det også en kjedekollisjon på E6 ved Grankrysset, og venstre felt i retning Gardermoen var stengt. Grankrysset ligger i Viken fylke, omtrent halvveis mellom Oslo og Gardermoen.
TETT TRAFIKK: Bildet er tatt ved 16-tida onsdag i nordgående løp på E6 fra Oslo. Foto: Brage Lie Jor
TETT TRAFIKK: Bildet er tatt ved 16-tida onsdag i nordgående løp på E6 fra Oslo. Foto: Brage Lie Jor Vis mer

I tillegg har Vegtrafikksentralen advart om at E16 ved Sandvika i retning Hønefoss, og E134 ved Drammen retning Kongsberg, trolig ville oppleve mye trafikk gjennom dagen.

Vegtrafikksentralen opplyste tidligere onsdag at de så langt ikke hadde opplevd spesielt mye trafikk sørover, men fortalte at de som skal kjøre E18 ved Hemtunnelen i Tønsberg, kan oppleve å stå en stund i kø på grunn av toveis trafikk i et løp.

KØ: Kø på E6 Djupdalen etter kjedekollisjon. Foto: Statens Vegvesen
KØ: Kø på E6 Djupdalen etter kjedekollisjon. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

- Ikke lag trøbbel

Trafikkoperatør Hans Are Dahl ved Vegtrafikksentralen øst oppfordrer bilistene til å beregne god tid.

- Man må ta det med ro og beregne god tid for å ikke lage noe trøbbel for deg selv eller andre. Det kan få store konsekvenser, forteller Dahl til NTB.

Videre tipser han norske bilister om å være tidlig ute, da trafikken vanligvis tar seg opp rundt tolvtida.

- Det er vanskelig å si når folk reiser. Noen må jo på jobb, men samtidig så er været fint, både her og i fjellet. Jeg tror at vi vil opplevde spredt trafikk, særlig mellom klokka 13 og 18. Det er vanskelig å anslå, forteller Dahl.

- Gode kjøreforhold

Dahl forteller til NTB at det trolig vil være gode kjøreforhold.

- Det kan ha kommet noe smeltevann ned i veibanen som har frosset på i morgentimene, men i all hovedsak skal forholdene være bra.

Han sier det ikke er planlagt noe særlig mye veiarbeid i påsken.

- Det er bare planlagt veiarbeid på E16 mellom Sandvika og Sollihøgda. Her er veien lagt om også, så det burde gå fint. Utover dette er det ikke planlagt noe aktivt veiarbeid på dagtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer