Ladekø og ladeangst for elbileierne

- Ikke lenger rekkevidden som gir angst

Stadig flere elbilister opplever ladekø. Det bekymrer Elbilforeningen.

FULLT: Elbilistene opplever stadig oftere at ladestasjonene er opptatt.
FULLT: Elbilistene opplever stadig oftere at ladestasjonene er opptatt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli kunne Dinside fortelle at én av fem elbilister har latt elbilen stå det siste året, på grunn av det nye fenomenet ladeangst.

- Ladeangst er den nye frykten for kø – at det ikke er nok ladere eller at laderne ikke virker, forklarte generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til Dinside.

Flere opplever kø

Ifølge en undersøkelse Elbil-foreningen har gjort blant sine egne medlemmer opplever nemlig stadig flere av de norske elbilistene ladekø, når de skal hurtiglade bilen. Andelen som nå sier de «alltid», «ofte» eller «av og til» opplever kø på hurtigladestasjonen har økt fra 51 til 58 prosent siden tilsvarende undersøkelse i fjor.

- Utbyggingen av hurtigladere følger ikke salget av elbiler og det blir stadig vanligere med ladekø, forklarer Christina Bu.

Samtidig er det stadig færre som sier de «aldri» opplever ladekø. I 2016 var andelen som aldri opplevde kø på nær 14 prosent. I 2017 var tallet oppunder 12 prosent, mens det i år er færre enn ni prosent som aldri opplever kø ved hurtigladeren.

- Sjelden bensinkø

Elbilgeneralen mener imidlertid at dagens elbilister er et tålmodig folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer