Ikke lov å parkere på tvers

Elbiler er velsignet med en rekke privilegier i trafikken. Men verken elbiler eller andre minibiler har lov til å parkere på tvers.

Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som tror at minibiler har lov til å parkere på tvers i norske gater? Da er du ikke alene. Også redaksjonen i DinSide Motor levde inntil nylig i den tro at biler kortere enn 2,5 meter hadde dette privilegiet.

Og det er kanskje ikke så rart. På elbilprodusenten Elbil Norges nettsider kan vi blant annet lese følgende om bilmodellen Buddy: "Den er under 2,5 meter lang, kan parkeres på tvers og ...". I tillegg har en rekke norske medier formidlet den samme påstanden.

Kun på torv og spesielle gater

Riktignok finnes det en åpning for lovlig tverrparkering på torv og i ekstra brede gater. Men i gater med normal bredde er tverrparkering i praksis forbudt her i landet.

Forbudt på oppmerkede plasser

Gater med oppmerkede plasser reguleres av Parkeringsforskriftens paragraf 9.1,"Plassering av kjøretøy": "Kjøretøyet skal plasseres som anvist ved skilt eller oppmerking, og innenfor oppmerket felt der dette finnes."

Trafikketaten i Oslo kan informere om at oppmerkede parkeringsfelt normalt er 2,0 meter brede. Og fordi alle biler som selges her i landet er lengre enn 2,0 meter, vil man bryte med nevnte forskrift om man parkerer på tvers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer