Ikke lov

Vegdirektoratet ut mot ny ordning.

ULOVLIG: Vegdirektoratet mener ny bompengeordning er ulovlig. Foto: privat
ULOVLIG: Vegdirektoratet mener ny bompengeordning er ulovlig. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tidligere i vinter at bompengeutstederen Flyt meldte at de endret avtalebetingelsene for sine kunder. I praksis betyr dette at kundene må betale et abonnent for leie av bompengebrikken. Ordningen er ment å tre i kraft fra og med 20. mars.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer

- Vi har oppdatert vilkårene slik at de er tydeligere, enklere å forstå og enklere å orientere seg i. I tillegg vil du som kunde ikke lenger betale depositum for bombrikken, men et månedlig brikkeabonnement for leie av brikken. Fra 20. mars 2023 er den månedlige prisen 5 kroner per brikke, skrev bompengeselskapet i en e-post til sine kunder.

Ifølge Motor har flere kunder reagert på dette, og tatt kontakt med veimyndighetene og spurt om lovligheten rundt dette.

I et brev konkluderer Vegdirektoratet med at abonnementet, eller brikke-gebyret, er ulovlig, og at de nå vurderer å føre tilsyn med selskapet.

I en tekstmelding til Motor skriver daglig leder Jahn Erik Stenhaug i Flyt at de nå skal ha en gjennomgang med sin juridiske avdeling.

- Deretter vil vi gjøre en vurdering av vårt standpunkt, skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer