Ikke parker og reis

Du har bare 24 timer på deg fra skiltene blir satt opp.

SÅ DU IKKE SKILTET? Bygatene skal skinne til 17. mai - vær nøye om du parkerer i gatene denne helgen. Foto: STINE OKKELMO
SÅ DU IKKE SKILTET? Bygatene skal skinne til 17. mai - vær nøye om du parkerer i gatene denne helgen. Foto: STINE OKKELMO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De startet i god tid før påske mange steder, og DinSide advarte da bilister som parkerer i gatene om at de må forholde seg til midlertidige parkeringsforbud på grunn av feiing og tidligere også snørydding.

Dette bør strengt tatt ikke komme som noen overraskelse, men hvert eneste år opplever likevel flere tusen bileiere at de har misset skiltene. Det kan bli en dyr tabbe.

Pass på

Og mange steder bør du være ekstra obs nå. Flere veier er fortsatt ikke ferdig rengjort til 17. mai, og siden mange velger å ta langhelg med 16. mai som klemdag på mandag, kan det koste dyrt å la bilen stå. Parkerer du bilen i gatene uten å følge med, risikerer du gebyr og tauing.

Samferdselsetaten i Oslo skriver:

    Bileier har plikt til å rette seg etter den nye skiltingen innen 24 timer. Altså: hvis det blir satt opp et skilt mandag kl 20.00 med teksten "Parkering forbudt tirsdag-onsdag kl. 18-06", vil Trafikketaten ikke kunne ilegge gebyr før tidligst tirsdag kl 20.00. Parkerer du på vei/gate åpen for alminnelig ferdsel, må du huske å sjekke skiltene en gang i døgnet!

Dette gjelder imidlertid ikke bare i Oslo. Det er opp til kommunene å vedta midlertidige reguleringer av denne typen, så bor du i by må du følge med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer