Ønsker skaderegister for bil

Ikke problematisk å dele forsikringsinfo om norske bruktbiler

Både Vegvesenet og Forbrukerrådet ønsker et skaderegister som skal holde trafikkfarlige biler unna veiene, noe forsikringsbransjen gjerne samarbeider med dem om. 

VIL DELE INFO: Forsikringsbransjen er positiv til å bidra med forsikringsinfo til et skaderegister for biler. Foto: NTB Scanpix
VIL DELE INFO: Forsikringsbransjen er positiv til å bidra med forsikringsinfo til et skaderegister for biler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrbrukerrådet slo nylig fast at de ønsker å få på plass et eget skaderegister for biler som har hatt alvorlige trafikkskader, for å unngå disse på norske veier. Statens vegvesen er positive, og mener et skaderegister kan være et viktig bidrag. Samtidig avhenger det av at man få med forsikringsbransjen, noe bransen selv er positiv til. Men hva med personvernet?

Dette sier finansbransjen

Geir Trulserud i Finans Norge sier til Dinside at forsikringsbransjen er interessert i å være med på å få på plass et register for store skader for å sikre at publikum kan få informasjon om den bruktbilen de ønsker å kjøpe er trafikksikker.

- Hva er eventuelt utfordringene med et slikt skaderegister?

En mulig utfordring er hvordan et slikt register skal dimensjonere. Det er viktig at det ikke inneholder småskader som ikke har betydning for trafikksikkerheten, sier Trulserud.

Han legger til at også personvern er en utfordring dersom man oppretter et slikt register.

- Det kan være kunder som ikke vil at opplysninger om deres bil blir offentlig tilgjengelig. Denne problemstillingen vil måtte løses av myndighetene, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer