Ikke rart de fikk bot...

Se parkeringstabbene i Oslo.

Bilen sperrer fortauet i Apotekergaten slik at fotgjengere, i dette tilfellet med barnevogn, er nødt til å gå ut i gaten på et svært uoversiktlig sted. Som du ser ble det reagert på den farlige parkeringen, forklarer Atle Rønning, fagkonsulent i Trafikketaten, i en epost til DinSide. Foto: Trafikketaten
Bilen sperrer fortauet i Apotekergaten slik at fotgjengere, i dette tilfellet med barnevogn, er nødt til å gå ut i gaten på et svært uoversiktlig sted. Som du ser ble det reagert på den farlige parkeringen, forklarer Atle Rønning, fagkonsulent i Trafikketaten, i en epost til DinSide. Foto: Trafikketaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er heldigvis ikke mange som parkerer som denne bilisten, men det er tydelig at ikke alle sjåfører i Norge har helt kontroll på parkeringsreglene.

DinSide har tidligere skrevet at Oslo-bilistene får i gjennomsnitt mer enn én parkeringsbot i året, i Bergen og Trondheim halvparten.

Ikke enig i boten? Se om du bør du betale purringen?

Viser skrekkeksemplene

I 2008 ila Oslo kommune 290.000 parkeringsbøter, som var ny rekord. I 2009 fikk Oslo-bilistene 257.518 bøter, som heldigvis er 32.482 bøter mindre enn året før.

Trafikketaten i Oslo Kommune er fortsatt så oppgitt over dårlige parkeringer at de har lagt ut bilder av de verste tilfellene.

På egne nettsider skriver de følgende: «Bildene viser parkering som skaper trafikkfarlige situasjoner og hindrer fremkommeligheten for fotgjengere, kollektivtrafikk m.m.»

Viser at det har konsekvenser

Du trenger slettes ikke være en parkeringsvakt for å skjønne at disse parkeringene ikke er lovlige.

Klikk her for å se parkeringstabbene

– Bildene er i hvert fall klare eksempler på feilparkeringer som på ulike måter har konsekvenser for andre trafikanter, skriver Atle Rønning, fagkonsulent i Trafikketaten, i en epost til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer