Test: Mercedes-AMG GT 53 4Matic+ 4-Door coupé

Ikke rart folk glaner!

Folk snur seg etter den på gaten, og det forstår vi godt. Men hva skjedde med komforten?

LEKKERT: Det blir smått kanibalisme når Mercedes bygger både CLS og GT, men GT skal være det sportslige valget som skal slåss mot Porsche Panamera. Foto: Rune M. Nesheim
LEKKERT: Det blir smått kanibalisme når Mercedes bygger både CLS og GT, men GT skal være det sportslige valget som skal slåss mot Porsche Panamera. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har lovet å holde meg under 4500 omdreininger de 150 første milene. Vi er de første på norsk jord, utenom et par i Mercedes-systemet, som har fått kastet skinkene inn i nykommeren fra AMG.

Den ser fortsatt akkurat like rå ut som det raskeste AMG har bygget, men et lite tall avslører at dette ikke er V8-eren med altfor mye testosteron. 639 ville hester og toppfart på 315 km/t er byttet ut mot en hybridsekser i rekke og 436 hester. Toppfarta er likevel spenstige 285 km/t.

Hva er det?

Vi kan takke Porsche Panamera for denne bilen. For Mercedes har allerede den linjelekre sedanen CLS, med nøyaktig samme motor, og begge er bygget på E-klasse-plattformen. Men AMG ønsket en direkte konkurrent som også kunne hamle opp med toppmodellen Panamera Turbo S E-Hybrid med hele 680 hester.

Svaret er GT 4-Door Coupé. En designmessig knyttneve og en strukket versjon av 2-dørs GT, med svær, lav grill og deilig avrundet hekk. Men den er strukket en god meter for å få plass til ungene i et skikkelig baksete.

Utseendet alene er godt nok grunn til å velge denne. Ikke rart folk glaner, for å si det sånn. Og den utstråler noe helt annet enn luksuriøse CLS. Dette er sportsbil med fire dører. Og det er kanskje et problem, akkurat i dette tilfellet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer